Zápisník Jana Vávry: ČSSD pro úspěšné?

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) Zdroj: čtk

Bohuslav Sobotka a Michal Hašek (oba ČSSD)
Předsedové ČSSD a hnutí ANO Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš a místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka vystoupili 13. prosince spolu s dalšími členy vyjednávacích týmů na tiskové konferenci k představení programové části koaliční smlouvy.
Bohuslav Sobotka, Milan Štěch, Lubomír Zaorálek
Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka musí vysvětlovat volební neúspěch strany
Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka musí vysvětlovat volební neúspěch strany
8
Fotogalerie

Sociální demokraté v rámci sebezpytu z výsledků krajských voleb nastínili, že strana by se propříště měla více zaměřit na městské liberály. 

Profesor Václav Bělohradský, v senátních volbách společný kandidát ČSSD a zelených, doplnil, že sociální demokracie by se měla méně zaměřovat na „nespokojené a neúspěšné“ a více se přiblížit levicovým stranám západního střihu. Aby ale nakonec boj o voliče v těch několika málo hip čtvrtích současně neznamenal pro ČSSD také boj o prosté (ne)bytí ve sněmovně.

Washington obviňuje z hacknutí e-mailové schránky šéfa volebního týmu Hillary Clintonové Moskvu. Dokážou-li ruští IT experti nabourat průběh kampaně před nejdůležitějšími volbami na planetě, znamenalo by to vlastně mimo jiné potvrzení jejich kvalit. Jakkoli rozporuplných. Nabízela by se pak otázka, proč v Rusku z takových lidských zdrojů už dávno nevyrostla globálně dominantní technologická či vývojářská firma.


Texas, Jižní Karolína, Velká Británie a nově i Norsko a Švédsko. Média dramaticky popisují, kde všude se začali vyskytovat sociopati v klaunských maskách, kteří nejenom občany straší, ale mnohé i fyzicky napadají. Část lidí ovšem začala brát tento „humor“ doslova smrtelně vážně a pořádá organizované hony na klauny. Tak schválně, kdo se bude smát naposledy.