Zápisník Nguyen Thuong Ly: Miliarda sem, miliarda tam

S vervou se do hry pustili poslanci, kteří navrhli přesuny peněz v rámci státního rozpočtu už za desítky miliard.

S vervou se do hry pustili poslanci, kteří navrhli přesuny peněz v rámci státního rozpočtu už za desítky miliard. Zdroj: E15, Michael Tomeš

S vervou se do hry pustili poslanci, kteří navrhli přesuny peněz v rámci státního rozpočtu už za desítky miliard. ODS a její šéf Petr Fiala chce například sebrat peníze Jaroslavu Vodičkovi a jeho svazu bojovníků.
S vervou se do hry pustili poslanci, kteří navrhli přesuny peněz v rámci státního rozpočtu už za desítky miliard. Komunisté třeba chtějí razantně omezit výdaje na armádu,
SPD požaduje v rozpočtu snížit prostředky na podporu obnovitelných zdrojů.
T0P 09 zase navrhuje sebrat finance na podporu agrokoncernů.
5
Fotogalerie

Hrát si s cizími penězi je vždycky povznášející sranda. Zvlášť když je jich hodně.

S vervou se do hry pustili poslanci, kteří navrhli přesuny peněz v rámci státního rozpočtu už za desítky miliard. ODS chce sebrat peníze Jaroslavu Vodičkovi a jeho svazu bojovníků, komunisté chtějí razantně omezit výdaje na armádu, SPD požaduje snížit prostředky na podporu obnovitelných zdrojů a T0P 09 zase navrhuje sebrat finance na podporu agrokoncernů. Většinu peněz navrhují poslanci přesunout do školství, na důchody a sociální práce. Že tato hra většinou nikomu nevyjde – v posledních letech jen komunistům – je jedno. Hlavně se ukázat.

S ještě většími penězi si nyní hrají Viktor Orbán a Mateusz Morawiecki, kteří jako premiéři Maďarska a Polska blokují přijetí unijního rozpočtu a tím fond krizové pomoci. A to jen proto, že je přijetí rozpočtu podmíněno dodržováním principů vlády práva, což se jim nelíbí. Není už čas na konec visegrádské čtyřky? Opravdu chceme být v této partě?