Atraktivní kariérní příležitost pro expaty ve společnosti Tesco Business Solutions

Tesco Business Solutions

Tesco Business Solutions Zdroj: Tesco Business Solutions

Podle manažerek SSC společnosti Tesco je otevřenost ve firmě ceněna a mezi ženami a muži ve vedoucích pozicích není znatelný rozdíl.  Pro Eszter Varju-Jones a Viktórii Horváth, manažerky společnosti Tesco Business Solutions, je důležité, že mohou být ceněnými zaměstnanci společnosti, která si váží ambiciózních a otevřených zaměstnanců a kde nejsou rozdíly mezi ženami a muži ve vedoucích pozicích. Vést multikulturní týmy jako manažerky v mezinárodní společnosti je pro ně velkou příležitostí a výzvou. TBS také nabízí plnou podporu při relokaci zaměstnanců ze zahraničí. 

S tím souhlasí i Judita Frenková, která je sama expatka v Maďarsku. Jako vedoucí týmu složeného převážně z českých a slovenských zaměstnanců oceňuje manažerka ze Slovenska rodinnou atmosféru, flexibilitu a lidský přístup, který zde zažívá.

Frenková JuditaFrenková Judita | Tesco Business Solutions

Eszter Varju-Jones, vedoucí středoevropské divize podpory nákupu TBS, říká, že vedoucí je dobrý, pokud je důvěryhodný. „Práce každého z nás je důležitá a každý přispívá k úspěchu společnosti. Respektujeme výkony ostatních a chováme se k sobě nejen jako profesionálové, ale také jako lidé: to jsou základní hodnoty, které se snažím jako manažerka reprezentovat.“ Ekonomka musí koordinovat práci dvou týmů se sídlem v Budapešti a v indickém Bangalore. „Jsme relativně nová společnost, nabíráme mnoho čerstvých absolventů, naši zaměstnanci mají různou kvalifikaci a profesní zkušenosti. Jazykové znalosti jsou nezbytné, ale kandidáty vybíráme také podle jejich potenciálu pro rozvoj, logických schopností, přístupu a způsobu myšlení. Zbytek – všechny znalosti potřebné pro práci v tomto týmu – je dokážeme naučit.“

Varju-Jones EszterVarju-Jones Eszter | Tesco Business Solutions

Judita Frenková, která se do Budapešti přestěhovala ze Slovenska a jako senior manažerka oddělení People Service vede tým, který je z 95 % tvořen zaměstnanci z České republiky a Slovenska, s názorem Eszter souhlasí. „TBS může být velmi atraktivním pracovištěm pro ty, kteří chtějí změnit prostředí a čelit výzvám v novém prostředí. Například jeden můj kolega z Bratislavy přijel do Budapešti právě s tímto cílem. A zůstal: v tomto městě se cítí velmi dobře a našel si mezi námi své místo tak úspěšně, že zde chce žít dlouhodobě.“

Podle Eszter Varju-Jones je pro manažera nejdůležitější poskytovat svým podřízeným možnosti rozvoje. „Jsem hrdá na to, že jsme měli mnoho odborníků, kteří se mohli naučit novým věcem, získat nové dovednosti a díky tomu se posunout v hierarchii společnosti. Je to i v našem zájmu, podporujeme naše kolegy v perspektivě a kariérním postupu. To nám pomáhá vytvářet hodnoty a podílet se na firemní strategii i plánování obchodu na úrovni rozhodování.

Viktória Horváth, manažerka středoevropské divize služeb zákazníkům v TBS, nevidí žádný rozdíl mezi ženami a muži ve vedení. „Vedoucí pracovník je spíše definován dovednostmi a zkušenostmi, které má, a tím, co je potřeba k vedení v dané oblasti. Na vedoucích pozicích je více žen, než tomu bylo na začátku mé kariéry. V průběhu času se to hodně změnilo, vidím větší rovnoprávnost. Platí to i v TBS a nic to nedokazuje lépe než skutečnost, že 62 % našich středních manažerů jsou ženy. Osobně si myslím, že je důležité věnovat pozornost motivaci a silným stránkám svých kolegů a podle toho organizovat úkoly v týmu. Díky osobní motivaci je práce mnohem efektivnější a celková nálada lepší. Pracovní dny jsou pak smysluplnější.

Horváth ViktóriaHorváth Viktória | Tesco Business Solutions

TBS je velmi inkluzivní a různorodá společnost. Zcela přirozeně se zde vytvořilo multikulturní prostředí, a přestože se organizace rozrostla na pět set lidí, zohledňují se individuální životní situace: byl zřízen poradenský program, v jehož rámci mohou zaměstnanci získat pomoc i od odborníků na právo a finance." – zdůraznila Viktória. Společnost také podporuje své expaty při relokaci, včetně pomoci při získávání karet sociálního zabezpečení, daňových průkazů a dalších dokumentů potřebných k zaměstnání.

Manažerky si myslí, že TBS je jedinečné pracoviště, protože vedení podporuje všechny dobré nápady. „Tento přístup je výjimečný: každý návrh, který stojí za zvážení, se zváží, bez ohledu na to, z jaké úrovně organizace přichází.“ – zdůrazňují Viktória Horváth i Judita Frenková.

Společnost TBS byla nedávno vyhlášena za nejlepší globální obchodní službu (Global Business Services) sítí Shared Services and Outsourcing Network (SSON), největší a nejprestižnější komunitou odborníků v oblasti globálních podnikových služeb a outsourcingu.