Fair play a nadšení: Děti předvedly, že mají co učit i dospělé

Zdroj: VINCI Construction CS

1150 účastníků, 26 disciplín, 10 sportů, 5 měst a více než 100 sad medailí, ale také nasazení, radost z vítězství i smutek z porážek, které známe z nejvýznamnějších sportovních akcí. Takový byl jubilejní 20. ročník Olympiády dětí a mládeže.

Největší multisportovní akci letošního roku v České republice hostil v minulém týdnu Královéhradecký kraj a domácí výprava ovládla také celkové pořadí krajů. Druhé místo obsadil Moravskoslezský kraj, třetí byl kraj Liberecký. Výsledky nejsou ale nejdůležitější, vítězi se stali všichni účastníci ODM.

VINCI Construction CS

Sportovní klání a souboje probíhaly ve Vrchlabí, Trutnově, Nové Pace a Špindlerově Mlýně a celkem bylo mezi mladé sportovce rozděleno sto sad medailí. Vítězům je předávaly takové sportovní legendy, jako je například alpská lyžařka Martina Dubovská nebo moderní pětibojař David Svoboda.

„Úsilí a nadšení, s kterým děti na sportovištích bojovaly o co nejlepší výsledek, a přitom v duchu fair play, jsou důvodem, proč ODM podporujeme. To jsou záležitosti, které mají stavebnictví a sport společné,“ říká Iveta Štočková, tisková mluvčí Vinci Construction CS, největší stavební skupiny v ČR a na Slovensku, která je partnerem Olympiády dětí a mládeže.

Při závěrečném ceremoniálu se potom vítězové ODM 2023 podepsali na Stěnu šampionů VINCI Construction CS a Královéhradecký kraj předal olympijskou vlajku Jihočeskému kraji, kde se bude konat v roce 2024 letní ODM.