Jak na těžký náklad? Portálový jeřáb je šikovnou pomůckou do každé výrobní haly

Zdroj: Adamec Crane Systems, s.r.o.

Zařízení plně funkční technologické výroby není ničím jednoduchým a vyžaduje opravdu pořádnou dávku zkušeností i trpělivosti. Ať už pracujete s kovem, dřevem, sklem, plastem nebo jakýmkoli dalším prostředkem, musíte vlastnit prostornou halu, adekvátní stroje, sklad a samozřejmě i být schopni materiál a zboží přepravit nejrůznějšími způsoby. Právě poslední zmíněná oblast dělá mnoha podnikatelům potíže. Jak ji vyřešit elegantně?

Rychlost a bezpečnost

V hustě zařízených prostorech výrobní haly nelze spolehlivě a rychle přepravovat těžké náklady na úrovni země. Zároveň je nutné vzít v potaz i fyzické schopnosti průměrného člověka, který je schopný unést maximálně pár desítek kilogramů, přičemž při takové činnosti riskuje zranění a rychlou únavu. Přesně z toho důvodu přichází na scénu šikovné portálové jeřáby, které zvládnou během chvíle převážet tuny materiálů z jednoho místa na druhé, a to bez jakéhokoli omezení.

Portálový jeřáb je napevno instalovaný stroj, který spoléhá na kolejnici umístěnou ve výšce několika metrů nad zemí. Po této kolejnici jezdí takzvaný most, na němž je upevněné zdvihací zařízení. Daný systém dokáže převážet ohromně těžké náklady nad úrovní země, a tak získáte dostatek prostoru k jejich adekvátní a rychlé manipulaci.

Několik variant

Ti zkušenější z vás již zajisté toto zařízení viděli například v zámečnických dílnách, autoservisech a dalších druzích podniků zaměřených na řemeslné práce. Není se čemu divit, protože se velmi často jedná o jediný vhodný způsob manipulace s těžkými náklady v rámci daných prostor. Současný trh samozřejmě přichází s několika rozdílnými variantami, z nichž má každá své plusy, stejně jako mínusy.

Volba nejvhodnější možnosti nemusí být ničím jednoduchým, protože se jedná o kriticky důležitou investici. Rozhodně se tedy spolehněte na profesionální pomocníky, kteří s vámi proberou veškeré potřebné informace a poradí vám nejlepší řešení pro vaše specifické účely. Příkladem jsou portálové jeřáby na míru od známé společnosti Adamec crane systems. Daní odborníci se ve svém odvětví pohybují přes dvacet devět let a za tu dobu si stihli vybudovat jméno nejen na českém, ale i zahraničním trhu.

Dopřejte své firmě to nejlepší Ať už sháníte podvěsné, portálové nebo mostové jeřáby, případně jsou pro vás nutností spíše jeřáby určené do provozů s rizikem výbuchu, u Adamec crane systems si určitě vyberete. Můžete tu také absolvovat nezávaznou konzultaci zdarma, během které se sami rozhodnete, jestli je pro vás nabízené řešení ideální.