Jak nakupovat kryptoměny na platformě eToro?

Zdroj: eToro Group Ltd

V posledních letech došlo k velkému růstu zájmu o kryptoměny. Hlavním faktorem pro růst popularity je snadné obchodování s kryptoaktivy a potenciální výnosy. Obchodování s kryptoměnami může být stejně jako jakékoli jiné investování lukrativní, není ovšem bez rizika!

Článek byl připraven ve spolupráci s eToro

eToro je investiční platforma pro více aktiv. Copy Trading není investiční rada. Hodnota vašich investic může růst nebo klesat. Váš kapitál je vystaven riziku.
Investování do kryptoměnových aktiv je vysoce volatilní a v některých zemích EU neregulované. Žádná ochrana spotřebitelů. Může být uplatňována daň ze zisků.
CFD jsou složité nástroje a zahrnují vysoké riziko rychlé ztráty peněz v důsledku pákového efektu. 51 % účtů retailových investorů přichází při obchodování s CFD s tímto poskytovatelem o peníze. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak CFD fungují, a zda si můžete dovolit riskovat, že přijdete o své peníze.

Co jsou kryptoaktiva?

Kryptoaktiva neboli kryptoměny jsou digitální nebo virtuální měny, které k zabezpečení využívají kryptografii a fungují na decentralizovaných sítích založených na blockchainové technologii. Blockchain je distribuovaná účetní kniha, pomocí které se zaznamenávají a ověřují kryptoměnové transakce. Na rozdíl od tradičních měn kryptoaktiva nevydávají a neřídí vlády ani centrální banky. První kryptoměnou byl bitcoin, který dodnes zůstává největším a nejvýznamnějším kryptoaktivem. Po něm se objevily ether, XRP, litecoin, stellar, cardano a mnoho dalších.

Jak mohu nakupovat a prodávat kryptoaktiva na platformě eToro?

Investorům nabízíme důvěryhodnou a spolehlivou obchodní platformu, na které mohou transparentně a s nízkými náklady obchodovat s kryptoměnami.* 

Otevřete si účet eToro a po ověření budete moci brzy začít obchodovat s kryptoměnami.

* Platforma eToro si za nákup a prodej kryptoměn účtuje jednotný a transparentní poplatek ve výši 1 %.

Jaké jsou náklady na obchodování s kryptoměnami?

Každá platforma si za obchodování s kryptoměnami účtuje jiné poplatky. U platformy eToro platí následující:

– Pokud vkládáte prostředky na svůj účet eToro, nejsou vám účtovány žádné poplatky.

– Platforma eToro si za nákup a prodej kryptoměn účtuje jednotný a transparentní poplatek ve výši 1 %.

– Nákupem kryptoaktiv na platformě eToro získáte vlastnictví daných aktiv.

– Obchodování na platformě eToro probíhá v USD. Pokud vložíte nebo vyberete jinou měnu než USD, účtuje se vám poplatek za směnu.

– Za výběr se účtuje pevný poplatek ve výši 5 dolarů, přičemž minimální částka výběru je 30 dolarů. 

Upozornění: Objednávky s krátkými pozicemi (tzv. shortování) nebo s pákou se realizují jako CFD. Některé nákupní pozice bez použití páky se kvůli regulačním požadavkům mohou realizovat jako CFD. U pozic s CFD na kryptoměny nevlastníte daná aktiva a budou vám účtovány jednodenní poplatky.

Jaké výhody obchodování s kryptoměnami přináší platforma eToro?

Sociální, důvěryhodná a komunitní

Platforma eToro má za sebou více než deset let, během kterých prokázala svou spolehlivost. Je to platforma pro sociální obchodování, takže investoři na platformě eToro se mohou spolehnout na zavedenou a důvěryhodnou komunitu, kterou tvoří více než 30 milionů uživatelů.

Uživatelé mohou bez skrytých nákladů prostřednictvím uživatelsky přívětivé platformy investovat do více než 70 prověřených kryptoaktiv.

Kryptoaktiva chráníme pomocí pokročilého zabezpečení a bezplatného offline úložiště dodržujícího armádní standardy.

Kopírování obchodů

Pomocí funkce CopyTrader se můžete učit od ostatních investorů, vyhledávat je, sledovat jejich transakce nebo je kopírovat. Dále můžete v reálném čase dostávat aktuální a bezplatné zprávy, data a tržní analýzy.

Stop Loss / Take Profit

Obvzlášť pro nové investory jsou určeny příkazy Stop Loss a Take Profit, pomocí kterých se můžete chránit před možnými ztrátami.  Příkazy Take Profit využívají stejný princip. Rozdíl je v tom, že se aktivují, když cena kryptoměny stoupá a vy na tom vyděláváte.

Virtuální portfolio

V neposlední řadě vám doporučujeme využít bezplatné virtuální portfolio ve výši 100 000 dolarů, se kterým se můžete seznámit s naší platformou a kryptoměnovým trhem.

Obchodujte kryptoměny nyní

Toto sdělení je pouze pro informační a vzdělávací účely. Nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení, nabídku ani pobídku k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez zohlednění investičních cílů nebo finanční situace konkrétního příjemce a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou nebo budoucí výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků. Platforma eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace.