Optimální čas pro nákup dřevěných briket: Tipy pro chytré spotřebitele

Zdroj: AdobeStock

Ať už topíte v krbu, kamnech nebo peci, výběr správného paliva hraje klíčovou roli. Dřevěné brikety se v posledních letech staly oblíbeným řešením pro mnoho domácností díky svým vynikajícím vlastnostem. Pokud uvažujete o přechodu na brikety nebo chcete doplnit svou zásobu, mohlo by vás zajímat, kdy je nejlepší čas pro nákup.

Sezónní slevy a dřevěné brikety – akce

Pokud hledáte nejvýhodnější ceny, měli byste vědět, že mnoho prodejců nabízí dřevěné brikety za akční ceny mimo hlavní topnou sezónu. Jaro a léto jsou často nejlepším obdobím pro nákup dřevěných briket za ty nejlepší ceny. V těchto měsících mnoho prodejců snižuje ceny, aby uvolnilo skladový prostor pro nové zásoby. Teplé období je také nejlepší, co se týče dovozu, kdy se vyhnete kalamitám nebo špatné sjízdnosti silnic.

Proč dřevěné brikety?

Brikety se vyrábějí z lisovaných dřevních odpadů, což z nich činí ekologicky šetrnou volbu. Mají vysokou výhřevnost, hoří déle než tradiční dřevo a vytvářejí méně kouře. Pro ty, kdo hledají brikety do krbu, jsou ty dřevěné ideální volbou. Hřejivé teplo sálá i z těchto válečků nebo hranatých cihliček. Stačí je podpálit např. pevným podpalovačem a atmosféra hřejivého domova se dostaví okamžitě.

Plánování zásob dopředu

Pokud již máte zkušenosti s topením dřevěnými briketami, pravděpodobně víte, kolik jich potřebujete na celou zimu. Nakupování mimo sezónu vám může ušetřit nemalé peníze. Navíc, s dostatečným plánováním se můžete vyvarovat situaci, kdy vám v zimních měsících dojdou zásoby. Při správném skladování vydrží i několik sezón. Stačí se informovat, jak se správně o brikety starat.

A jak tedy skladovat dřevěné brikety?

Jedním z nejdůležitějších faktorů při skladování dřevěných briket je udržet je v suchu. Pokud nasáknou vlhkost, mohou ztratit část své výhřevnosti a stát se náchylnými k plísním. Měly by být uloženy tak, aby kolem nich byl dostatek cirkulujícího vzduchu. Ujistěte se, že dřevěné brikety neleží přímo na zemi. Umístění na paletách nebo dřevěných podložkách je ideální. Pamatujte, že správné skladování dřevěných briket je klíčem k jejich dlouhodobé kvalitě. Věnujte pozornost výše uvedeným tipům a vaše brikety budou sloužit co nejefektivněji.

Ať už jste zkušeným spotřebitelem briket nebo nováčkem v této oblasti, vězte, že plánování a sledování akčních nabídek vám může přinést významné úspory. Nezapomeňte, že nejlepší čas pro nákup briket za výhodnou cenu je mimo topnou sezónu. S trochou předvídanosti a plánování můžete zajistit, že váš krb bude v zimě hřát účinně a také ekonomicky.

Autorka článku: Kateřina Špunda