Top 5 nejvýraznějších trendů v líčení pro rok 2024

Zdroj: pexels

Trendy líčení roku 2024 bude zářivé, svěží a zároveň přirozené. Kvalitní dekorativní kosmetika pomůže zdůraznit vaši individualitu, přirozenou krásu a tvůrčí potenciál. V tomto článku se dozvíte jak se nalíčit podle posledních trendů. Potřebnou dekorativní kosmetiku podle svých požadavků najdete v internetovém obchodě Makeup.

Úzké obočí

Se všemi devadesátkovými trendy se vrátí i ultra úzké obočí. Nejjednodušší způsob je samozřejmě vytrhat a obarvit obočí. Hlavní věc je vybrat si správný tvar obočí předem. Také si pamatujte, že vytrhané chloupky dorostou až za několik týdnů. Pro začátek stále doporučujeme vyzkoušet alternativní možnosti, abyste pochopili, zda jste připraveni k novému trendu. Například tužka na obočí a korektor jsou skvělou alternativou. 

Porcelánová pleť

Snad jedním z nejvíce diskutovaných trendů letošního jara a roku 2024 jako celku je porcelánová pleť. Do módy se dostala díky legendární vizážistce Pat McGrath, která otřásla internet svým fantastickým makeupem pro přehlídku Maison Margiela v Paříži. K dosažení tohoto efektu porcelánové pokožky jí podle jejích slov pomohla speciální gelovitá filmová maska. 

Podobné líčení však zvládnete i doma, s použitím běžných produktů z vaší kosmetické taštičky. Pro líčení očí použijte lesklé oční stíny a dodejte jim jakoby orosený vzhled. Vezměte tekutý rozjasňovač ve studeném odstínu, naneste ho na vyčnívající místa obličeje: nos, lícní kosti a bradu a zafixujte fixačním sprejem. 

Červené rty v retro stylu

Je těžké si představit retro styl bez červené rtěnky. Pokud chcete napodobit zářivý vzhled tehdejších žen, měli byste mít několik odstínů červené rtěnky. Naneste sytější odstín červené do koutků rtů a světlejší do středu. Přidejte také trochu rozjasňovače nad horní a pod spodní ret, abyste vytvořili ty nejsmyslnější rty. 

Také charakteristickým rysem té doby je líčení očí. Objemné panenkové řasy a masivní oční linky pomůžou zdůraznit dramatický vzhled. 

Draping aneb konturování pomocí tvářenky

O konturování, které pomáhá korigovat proporce obličeje pomocí bronzeru a rozjasňovače, už asi víte. Letos na jaře si však do svého slovníku krásy přidejte nové slovo — draping. Jedná se o techniku, která dodává obličeji rozměr a dělá jej vizuálně mladým a svěžím. A s tím vám pomůže tvářenka!

Chcete-li vytvořit krásné přirozené denní líčení, vezměte jemné růžové a broskvové odstíny. Naneste je na lícní kosti, oční víčka, čelo a pod obočí. A nezapomeňte pečlivě rozetřít kosmetické produkty.

Zdravý lesk

Dalším trendem je zdravý lesk pleti. Příliš matný obličej nebo zářivé rozjasňovače zůstávají v minulosti, dnes se všichni snaží dosáhnout efektu takzvané skleněné pleti. Tento nejžhavější trend k nám přišel z Koreje! Chcete-li zopakovat takové denní líčení, musíte nejprve dobře zvlhčit pokožku před aplikací dekorativní kosmetiky. Použijte lehké tekuté textury, které budou na pleti vypadat přirozeně a zvolte rozjasňovač bez viditelných třpytek. Aby nedošlo k přetížení pleti a zachování přirozeného lesku, zafixujte make-up pudrem nebo použijte fixátor s pigmenty odrážející světlo.