Babiš je nedůvěryhodný. Ten, kdo šidí jídlo, nemůže poctivě řídit stát, míní gastronovinářka Michopulu

Jídlo je politikum a má přímý dopad na naši budoucnost. Tím, jaké potraviny kupujeme, rozhodujeme o tom, jak bude vypadat krajina, jak moc budeme nemocní i kolik se bude utrácet ve zdravotnictví, říká v rozhovoru pro Info.cz gastronovinářka a podnikatelka Hana Michopulu. Otázku dvojí kvality potravin zvedli již před deseti lety sociální demokraté. Legislativně byla v doběhu, přesto ji podle Michopulu někteří politici marketingově zneužili v kampani do evropských voleb. Na adresu premiéra Andreje Babiše říká, že člověk, který dělá šizený chleba a párky, pro ní není důvěryhodný a nemůže poctivě spravovat stát. Další důkaz nepotřebuje.

Michopulu před lety našla díru na trhu. Svými originálními chlebíčky se proslavila po celé republice. Teď o nich vydává kuchařku a zároveň hledá nové výzvy. Jednou z nich je i pátrání po stravování před zemědělskou revolucí. „Za dob lovců a sběračů jsme měli nejsilnější kosti a netrpěli nemocemi. Z té doby bychom si něco měli vzít,“ říká.

Další rozhovory Pavla Štrunce z Info.cz najdete zde >>>