Odmítání roušek je jako víra v placatou zemi, říká Prymulův nástupce Aleksi Šedo

Video placeholde

Už brzy, od září nahradí Romana Prymulu na postu náměstka ministra zdravotnictví. Lékař a děkan 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Aleksi Šedo v rozhovoru pro Prostor X tvrdí, že druhým Prymulou být nechce, byť mu ale sklonil poklonu.

Šedo je přesvědčen o tom, že roušky k potlačení epidemie skutečně fungují a jsou třeba. Podkládá to daty a argumenty a říká, že odmítání roušek je jako víra v placatou zemi.

Naopak žádá, aby ti, kteří argumentují proti rouškám, podpořili své názory daty. Neobává se v souvislosti s rouškami ani ztráty svobody nebo změn ve společnosti.

Umírání s covidem je jako umírání na rakovinu, tvrdí Šedo. Podobnost je podle něj v tom, že i u rakoviny člověk nakonec zemře na něco jiného. Roušky a další opatření vlády jsou nutné i proto, aby vše dál zvládalo zdravotnictví, ale i hygienici.

Slábne koronavirus, nebo jen prochází odolnější populací? Jaké jsou argumenty pro to, že nasazení roušek od září je nutné? Proč Aleksi Šedo nerozumí lidem, kteří roušky odmítájí? Jak se dívá na kritiku ministra Vojtěcha i ze strany premiéra Babiše? A co mají společného roušky a chemtrails?

Další díly Prostor X najdete zde >>>