Že televize umírá? Tak to vůbec není, říká šéf Primy Marek Singer

Marek Singer, ředitel televize Prima

Marek Singer, ředitel televize Prima Zdroj: profimedia.cz

Skupina Prima zdražuje pro letošní rok reklamu o výrazných deset procent. Může si to dovolit, protože poptávka je silná. Česká komerční televizní dvojka navíc o Velikonocích spustí další vlastní kanál věnovaný výhradně krimi. "Ať nyní uděláme cokoli, máme reklamní bloky stále zaplněné. Očekáváme to i u nové stanice," říká šéf Primy Marek Singer. 

Máte už řadu programů. Proč nový a proč se zaměřením na krimi?

Je to logické. Před několika málo lety stačilo mít na hlavním kanálu kombinaci české tvorby a amerických seriálů. Během posledních pár let však vlastní výroba zahraniční seriály zcela vytlačila. Poptávka diváků po české produkci stoupá, takže ta americká musí jinam. Proto se v poslední době u všech televizí přesouvají zahraniční seriály na některé ze sekundárních kanálů. U nás to bylo na Prima Love. Tím se z původního nápadu, aby to byl program pro ženy, stal konglomerát kriminálek a romantiky.

Nechtěli jste jej spustit už dříve?

Dokud nebyl na trhu finanční prostor, aby se další kanál uživil, nechali jsme to být. Naštěstí už druhý rok je trh silný a rostoucí, takže nám to umožnilo vyčistit Love od krimi obsahu a vytvořit jej samostatně.

Bude dost pořadů pro oba kanály?

Krimiseriálů je spousta. Budeme dávat hlavně ty, které už lidé znají a dívají se na ně, protože když to funguje, proč to měnit? Jen jich nabídneme více. Uvedeme ale i nové věci. Upřímně, roli hrálo také to, že některým chlapům se těžko večer v hospodě říká, že se koukali na Prima Love. Pro část potenciálních diváků to tvoří jistou bariéru. Prima Krimi bude nyní žánrový kanál pro každého a Prima Love bude opravdu „love“. Pracovně tomu říkám kanál „Žehlil jsi někdy?“.

Ve které síti bude Krimi vysílat? Přece jen místa v zemském DVB-T už moc není.

Ještě tam místo je, protože nám uvolňuje místo Déčko od České televize. Takže budeme v plnohodnotné vysílací síti 3 společnosti Czech Digital Group.

Souviselo nějak rozhodnutí spustit stanici Prima Krimise zkušenostmi, které máte ze svého působení u bývalých spolumajitelů Primy, švédské MTG?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!