Služební cesta a dovolená v jednom. Pandemie nakopla trend bleisure

Služební cesta a dovolená v jednom

Služební cesta a dovolená v jednom Zdroj: Shutterstock

Kancelářská práce odvedená v pohodlí domova a pracovní dovolená strávená s notebookem pod palmami. Covid zamíchal návyky zaměstnanců. Po hybridním modelu práce se rozmáhá také hybridní model služebních cest. Na trhu se pro něj vžil pojem bleisure, tedy kombinace byznysu a trávení volného času (z anglického slova leisure).

Každý rok v listopadu se do francouzského Cannes sjíždějí majitelé nákupních center, internetových obchodů, retailových značek, finančníci i realitní byznysmeni. Jejich cílem je veletrh Mapic. Hotely na riviéře však hlásí plno i pár dnů po skončení akce. Mnozí účastníci si totiž pobyt prodlouží hraním golfu či výlety na jachtách a nezřídka za nimi dorazí jejich partnerky.

Trend bleisure tak není úplnou novinkou. Pandemie ovšem jeho rozšíření výrazně urychlila. „Firma vyšle zaměstnance na pracovní cestu a on si pobyt o několik dnů prodlouží, aby mohl v místě cestovat. V digitální době a po zkušenostech z doby pandemie to pro firmy představuje stále menší problém,“ popisuje studie Trend Report 2022 od Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!