Domácí spotřebiče z Veletrhu IFA 2017

Kuchyňský robot Kenwood Cooking Chef KCC9060S

Kuchyňský robot Kenwood Cooking Chef KCC9060S Zdroj: Kenwood

Předem plněná pračka Candy Bianca BWM 1610PH7/1-S
Robotický vysavač Samsung VR7000M (VR20M7070WD)
Plnoautomatický kávovar Siemens EQ.6 plus s700 (TE657313RW)
Plnoautomatický kávovar JURA E8
Plně integrovaná myčka AEG FSK93800P
8
Fotogalerie

Dostupná lednice, která prodlouží čerstvost ovoce a zeleniny

Kombinovaná chladnička Amica VC 1682 W

Ne všechny spotřebiče se zajímavými, moderními a užitečnými technologiemi musí stát desítky tisíc korun. Příkladem může být tato kombinovaná lednice značky Amica pracující v třídě A++ s roční spotřebou 179 kWh a vnitřním objemem rozděleným mezi chladicí a mrazicí část v poměru 166 l ku 64 l. Chladnička je mimo jiné vybavena zásuvkou VitControl Plus s regulací vlhkosti a podložkou, která zabraňuje styku kondenzované vody s jídlem. Zásuvka je určena speciálně pro ovoce a zeleninu, jejichž čerstvost udrží až 3× déle než je běžné. Navíc je velmi tichá, protože pracuje při pouhých 38 dB(A). Její vnitřní prostor osvětlují LED žárovky.

Doporučená cena: 8 290 Kč

Kombinovaná chladnička Amica VC 1682 WKombinovaná chladnička Amica VC 1682 W | Amica


Prémiové provedení a dvě mléčné kávy najednou

Plnoautomatický kávovar Siemens EQ.6 plus s700 (TE657313RW)

Německá značka Siemens uvádí během podzimu zbrusu novou řadu kávovarů v širokém cenovém rozpětí. Mezi vybavenější a luxusnější modely patří tento plnoautomat, který nejenže vykouzlí v šálku dvě espresa najednou, ale dokonce dvě mléčné kávy. Stačí k tomu jeden stisk patřičného symbolu na novém dotykovém panelu coffeeSelect Display. Konstantní teplotu vody pro spaření kávy garantuje inteligentní průtokový ohřívač sensoFlow uvnitř kávovaru. Obá- vat se nemusíte ani čištění – plně automaticky proběhne například i proplach mléčného systému po každé přípravě nápoje.

Doporučená cena: 31 990 Kč

Plnoautomatický kávovar Siemens EQ.6 plus s700 (TE657313RW)Plnoautomatický kávovar Siemens EQ.6 plus s700 (TE657313RW) | Siemens

Extra úspora a parní péče o prádlo

Předem plněná pračka LG F84J8TS2W

Do bezdrátové domácí sítě se dnes připojuje stále větší množství spotřebičů, a nemusí jít vůbec o nějaké vlajkové lodi jednotlivých značek s vysokými pořizovacími cenami. Příkladem budiž tato pračka od korejského LG s kapacitou na až 8 kg prádla, senzory naplnění a přímým pohonem Direct Drive, na který poskytuje výrobce 10letou záruku. Z dalších funkcí jmenujme parní technologii TrueSteam pro redukci alergenů, změkčení či osvěžení prádla nebo funkci TurboWash, která šetří čas, vodu i elektřinu. Co se týče v úvodu zmíněné konektivity, můžete tento model připojit do Wi-Fi sítě a ovládat, kontrolovat a diagnostikovat ho na dálku. Po skončení programu vás také formou notifikace pračka upozorní, že máte jít prádlo vyjmout.

Doporučená cena: 14 990 Kč

  Předem plněná pračka LG F84J8TS2WPředem plněná pračka LG F84J8TS2W | LG

Mimořádný sací výkon ve zcela nové koncepci robotu

Robotický vysavač Samsung VR7000M (VR20M7070WD)

Nová generace robotických vysavačů značky Samsung právě přichází na zdejší trh. My jsme z portfolia vybrali model vyšší střední třídy s nadstandardním sacím výkonem až 20 W. To je skutečně hodně, protože obyčejné roboty s pořizovací cenou v řádu jednotek tisíc, ale také mnohá značková konkurence dosahují mnohem nižších hodnot. I proto je potřeba při výbě- ru dát velký pozor a uvědomit si, že mezi přístroji za 3 000 Kč a v kategorii nad 20 000 Kč musí být logicky propastný rozdíl. Novinka Samsung používá systém mapování prostoru Visionary Mapping Plus System pomocí kamery a unikání řešení pro čištění rohů a hran místnosti Edge Clean. Vysavač totiž nemá rotační kartáč a štěrbinu pro nasávání nečistot ve středu svého těla, nýbrž v přední části. Při detekci hrany vysune lištu a popojede dozadu. Nahrnuté nečistoty pak vyjetím vpřed nasaje. Nepotřebuje proto ani žádné boční kartáčky.

Doporučená cena: 21 990 Kč

  Robotický vysavač Samsung VR7000M (VR20M7070WD)Robotický vysavač Samsung VR7000M (VR20M7070WD) | Samsung

Unikátní systém ComfortLift pro méně ohýbání

Plně integrovaná myčka AEG FSK93800P

Myčka nádobí je dnes už považována v moderní kuchyni za jeden ze základních spotřebičů. Přestože zvyšuje životní komfort a snižuje spotřebu vody, není příliš pohodlné se neustále ohýbat k jejímu spodnímu koši při nakládání a vykládání nádobí. Pokud vybíráte novou myčku, zvažte koupi modelu AEG nebo Electrolux se systémem ComfortLift, díky němuž lze zdvihnout spodní koš do úrovně koše horního. Díky tomuto unikátnímu patentu se již nemusíte při vyndávání a nandávání nádobí ohýbat. Jako tip zařazujeme plně vestavný model AEG pracující v energetické třídě A+++ a vybavený samostatnou příborovou zásuvkou nebo gumovými držáky SoftGrip a SoftSpikes, které zabraňují poškození křehkého skla.

Doporučená cena: 29 990 Kč

  Plně integrovaná myčka AEG FSK93800PPlně integrovaná myčka AEG FSK93800P | AEG

Pulzní extrakce kávy pro to nejlepší aroma

Plnoautomatický kávovar JURA E8

Tento automatický kávovar značky JURA přinesl do středního cenového segmentu technologii pulzního extrakčního procesu (P.E.P.), kdy je bě- hem přípravy kávy v krátkých intervalech přesně dávkována horká voda protékající následně čerstvě pomletou kávou. Díky pulzům má podle znač- ky JURA aroma mnohem více času se rozvinout a káva může uvolnit maximum své chuti. Kávovar kombinující stříbrné prvky s černým pláštěm je vybaven barevným LCD displejem a inovovaným systémem přípravy mléčné pěny, která je ještě kompaktnější a stabilnější. Aby byla zajištěna co nejlepší chuť kávy, podporuje kávovar vodní filtry CLARIS Smart. Instalací filtru zlepšíte i ochranu kávovaru před vodním kamenem. Pomocí nového systému I.W.S. zjistí kávovar přítomnost filtru sám, takže není nutné ho manuálně instalovat v nastavení.

Doporučená cena: 29 990 Kč 

Plnoautomatický kávovar JURA E8Plnoautomatický kávovar JURA E8 | Jura

Pračka, se kterou si popovídáte

Předem plněná pračka Candy Bianca BWM 1610PH7/1-S

Vítejte v budoucnosti. Značka Candy chystá k uvedení ještě do konce tohoto roku novou prač- ku Bianca, která není jenom „smart“. Po připojení do Wi-Fi sítě si s ní můžete povídat, ptát se jí na postupy, jak vyprat určité prádlo nebo odstranit konkrétní skvrny. Pračku lze hlasovými povely též zapnout a spustit praní. Tento systém prozatím funguje pouze v angličtině, nicméně i bez něho jde o velmi zajímavý výrobek s moderním čistým designem, jednoduchým ovládáním pomocí jednoho voliče kombinovaného s displejem a vysokou kapacitou na až 10 kg prádla.

Doporučená cena: 13 990 Kč

Předem plněná pračka Candy Bianca BWM 1610PH7/1-SPředem plněná pračka Candy Bianca BWM 1610PH7/1-S | Candy

Robot, který umí vařit

Kuchyňský robot Kenwood Cooking Chef KCC9060S

Na letošním Prague Food Festivalu byla představena české veřejnosti nová generace unikátního robotu britské značky Kenwood. Na místě s jeho pomocí připravil pro návštěvníky ty největší gurmánské lahůdky dokonce dvouhvězdičkový michelinský kuchař Moreno Cedroni. Robot Cooking Chef je vysoce prémiový celokovový stroj s 1500W motorem. Kromě něho je ale osazen ještě 1500W indukčním vařičem s precizním nastavením teploty od 20 °C do 180 °C. Můžete v něm tedy vařit a suroviny současně nechat míchat. Nerezová mísa má objem 6,7 l a dodávány jsou ještě 3 nerezové metly. Nechybí ovládací panel s 20 přednastavenými programy, elektronická kontrola rychlosti s pozvolným nástupem otáček a časovač na až 8 hodin. Mezi další dodané příslušenství patří napařovací košík, skleněný teplovzdorný mixér (1,6 l) a food procesor se sekacími a krouhacími noži. Dalších více než 20 kusů rozličných doplňků lze dokoupit.

Doporučená cena: 36 990 Kč

Kuchyňský robot Kenwood Cooking Chef KCC9060SKuchyňský robot Kenwood Cooking Chef KCC9060S | Kenwood