Traktor tahající ruský tank. Ukrajinská pošta představila nové známky

Ukrajinská pošta představila novou známku - traktor na ní táhne ruský tank

Ukrajinská pošta představila novou známku - traktor na ní táhne ruský tank Zdroj: Telegram

Ukrajinská pošta v souvislosti s ruskou vojenskou agresí už dříve vydala známku na počest obránců Hadího ostrova
Zemědělci na Ukrajině se proslavili odtahováním ruských tanků svými traktory
3
Fotogalerie

Ukrajinská pošta představila podobu nové známky - na obrázku bude traktor s ukrajinskou vlajkou, který za sebou táhne poničený ruský tank. Informoval o tom dnes zpravodajský server RBK-Ukrajina, podle něhož o vzhledu známky rozhodli Ukrajinci svým hlasováním.

Do ankety se zapojilo téměř 834 tisíc lidí. Pro verzi připomínající záběry ukrajinských traktorů odtahujících ruské tanky nebo těžkou techniku, které se objevily na sociálních sítích hned v prvních dnech invaze, jich podle ukrajinské pošty hlasovalo přes 340 tisíc. Známka nese název: „Dobrý večer, jsme z Ukrajiny“ a k mání má být za měsíc.

Ukrajinská pošta v souvislosti s ruskou vojenskou agresí už dříve vydala známku na počest obránců Hadího ostrova, kteří na začátku ruské invaze nevybíravými slovy vzkázali ruské válečné lodi, že se nehodlají vzdát. Je na ní vyobrazen ukrajinský voják na břehu a ukazuje ruku se zdviženým prostředníkem ruskému vojenskému plavidlu na moři. Nazvaná je podle slavného výroku: „Ruská válečná lodi, jdi do prdele“.

Na Ukrajině známka vyvolala obrovský rozruch a poptávku, lidé na ni stáli dlouhé fronty několik hodin před zahájením prodeje, připomněl portál RBK-Ukrajina.

Ukrajinští farmáři ukradli ruskou bojovou techniku za pomocí traktorů

Video placeholde
• Twitter