České volby: Od prvních svobodných voleb až po výsměch s názvem opoziční smlouva

Všimli jste si taky, že každý volby vlastně vypadaj, jak nakopírovaný ze všech těch předchozích až do roku 1990? To se tu konaly první svobodný volby a s nimi i Klaus telefonista. Brzy se k němu přidal autobusák Zeman a měli jsme to spočítaný.

Za ty roky se vlastně moc nezměnilo - kandidujou tu nějaký silný strany s lídry, který zná i malý dítě. Jedna strana rozdává párky nebo koblihy, druhá předstírá, že všechny ty korupční průšvihy se nikdy nestaly. A pak chvíli před volbama vždycky vznikne pár bizarních stran, který jsou buď k smíchu a pláči nebo procenty hlasů vytřou zrak i těm nejzkušenějším politologům. A příští volby už po nich neštěkne pes. Tak kdo to bude letos? Více v Událostech Luďka Staňka na Mall.tv.

Zeman s Klausem se také podíleli na jednom takovém skvělém vynálezu - nazvali ho opoziční smlouva. Klaus, jehož strana tehdy skončila jako druhá, a tak se spojil s nepřítelem, který byl středobodem jeho kampaně. Vláda ztratila svou opozici a demokracie hlavu. A nedá se říct, že by ji zase našla. Zatím.