Daniel Landa opět na scéně. Pryč s covidovou diktaturou, náš vzor má být Dánsko

Zdá se, že novou podzimní strategií je šikanovat lidi, kteří jsou očkovaní, a nenaštvat lidi, kteří jsou neočkovaní. A do toho na scénu opět vstupuje docent doktor Daniel Landa, kandidát věd. Ten vyhlásil válku covidové diktatuře, má starost o seniory a ptá se, proč to tu nemůže být jako v Dánsku?

To mu hned vysvětlíme.  A už jsme si taky vysvětlili, jaký je Andrej Babiš skvělý státník, který řídí tuto zemi jako tu nejlepší firmu. Dnes se podíváme na to, jaký byl ještě dávno předtím, než se jím stal. Ještě před tím než tu totiž byl Babiš politik, byl tu Babiš miliardář, majitel Agrofertu. Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv. 

Když se řekne Agrofert, málokdo si uvědomí, o jak ohromný kolos se ve skutečnosti jedná. Babišovo impérium čítá víc než dvě stě firem s ročními tržbami kolem sto padesáti miliard korun, od strategických chemiček přes zemědělská družstva až po velké potravinářské koncerny a vedle ČEZu je nejvlivnějším podnikem v zemi. To by však nebyl problém, kdyby se jeho Agrofert „tak trochu“ nepakoval s pomocí státu a něco, co většina z nás vnímá spíše negativně, je pro Babiše zlatý důl. Například takový řepkový olej, jehož povinné přidávání do nafty si proloboval… A co mu ještě vynáší? To se dozvíte v druhém z pěti dílů naší premiérské rubriky.