Británie má následníka trůnu. Princ William byl u porodu

Vévodkyně Kate

Vévodkyně Kate

Princ William a vévodkyně Kate
Blížící se porod rozhýbal místní prodej suvenýrů.
Před londýnskou nemocnicí čekají na narození královského potomka i fanoušci.
Prostor před londýnskou nemocnicí obsadili také novináři.
Před londýnskou nemocnicí se objevili také dvojníci královské dvojnice budoucích rodičů.
8
Fotogalerie
Británie jásá nad narozením budoucího krále. Vévodkyně Kate v pondělí porodila chlapce, pohlaví nebylo předem známé. Královna, vévoda z Edinburghu, princ z Walesu, vévodkyně z Cornwallu, princ Harry a rodina vyjádřili svou obrovskou radost, napsal královský palác na sociální sítě. První potomek prince Williama se narodil v půl šesté odpoledne a po porodu vážil téměř 3,9 kilogramu. Jméno prozatím není známo.

George, nebo James, tak by se podle britských sázkových agentur měl jmenovat první potomek vévodkyně Kate a prince Williama. Tato jména jsou podle britských médií u královského páru velmi oblíbená.

Královský dvůr uvedl, že Kate i dítěti se daří dobře a že po porodu, zůstanou v nemocnici přes noc. Královna Alžběta II. a její manžel jsou z narození pravnuka nadšení a stejně zareagovali také prarodiče. „Má žena i já jsme neskutečně šťastní z příchodu mého prvního vnoučete. Pro Williama a Kate to je mimořádná chvíle a my jsme velmi nadšení z narození jejich chlapce,“ uvedl Williamův otec princ Charles v prohlášení. Dodal, že se již nemůže dočkat, až vnuka uvidí.

tradiční oznámení narození královského potomkatradiční oznámení narození královského potomkaTradičnímu oznámení narození královského potomka předcházela modernější zpráva na sociálních sítích

Nový potomek královského rodu je královnin pravnuk a je předurčen být následovníkem trůnu. Je však třetí v pořadí po svém dědovi Charlesovi a otci Williamovi.

Jak Británie prožívala okamžiky před narozením následníka trůnu

Královský dvůr, který netají nadšení, oznámením o narození nového dědice trůnu prostřednictvím sociálních sítí porušil tradici, kdy se zpráva o porodu nejprve vyvěšuje na stojan před Buckinghamským palácem. Oficiální zdroje uvedly, že princ William se porodu zúčastnil a prababička královna a její manžel se z narození pravnuka velice radují.

S gratulací přišel nedlouho poté také Bílý dům. „Přejeme jim všechno to štěstí a požehnání, které přináší rodičovství,“ uvedli ve společném prohlášení prezident Barack Obama a jeho žena Michelle. Na prezidentově twitterovém účtu se spolu s gratulací objevila fotografie Obamy držícího v rukou dítě.

Vévodkyně Kate (31) přivedla syna na svět v Lindoově křídle nemocnice Panny Marie. Ve stejné porodnici se v roce 1982 narodil i William.

Princ William a vévodkyně KatePrinc William a vévodkyně KatePrinc William s vévodkyní Kate

V ulicích Londýna vypukly večer mohutné oslavy a britská metropole žila narozením královského potomka na každém kroku. „Je to kluk!“ oznamovaly nápisy promítané na některé z budov, zatímco obří kolo London Eye se rozsvítilo v barvách trikolory britské vlajky. Královský palác oznámil, že nechá vyrazit sérii pamětních mincí, které dostanou děti narozené ve stejný den jako potomek Williama a Kate.