Bůh Ameriku ochrání

Příznivci Donalda Trumpa

Příznivci Donalda Trumpa Zdroj: Reuters

Hillary Clintonová a Donald Trump
Donald Trump
Příznivci Donalda Trumpa
Příznivci Donalda Trumpa
Příznivci Donalda Trumpa
22
Fotogalerie

Na privátní škole, kde v USA učím angličtinu, se pohybuji mezi profesorkami a profesory různých věků a národností, takže i zajímavých názorů na Hillary Clintonovou i Donalda Trumpa. Zdá se mi, že se stavějí na stranu Hillary. Zná politický život,  prožila si díky skandálu svého manžela peklo před celým světem, už jednou se pokoušela být prezidentkou, pracovala jako ministryně zahraničí, je to patriotka, má konzistentní feministické názory a mnoho stoupenců.

Na druhé straně hodně lidí věří v pana miliardáře Trumpa. Nevím, nevím, ale mám dojem, že ten chlap by mohl být docela dobrým prezidentem. Ten, když něco chce, tak jde a udělá to. I za okolností, že to nevyjde.  Je to člověk, kterého lidi obdivují.  Smějí se jeho idejím, projevům, ale zároveň poslouchají to, co říká. Sám vyrostl v mogula, dost lidi z něj má strach, protože nepotřebuje dotace, vydělává si své peníze. Řekne vše, tak jak to je. Nebojí se médií, interview jsou pro něj zážitkem. 


Někdo zrovna ve sborovně prohlásil, že Trumpův výdělek minulý rok byl 694 milionů dolarů a neplatil z toho na daňovém přiznání ani dolar, posledních patnáct let neplatil žádné daňové poplatky a dotyčný profesor chtěl vědět, jak to, že Donald místo toho, aby seděl v base, kandiduje na pana prezidenta. Ten profesor ještě přidal, že takového člověka ten Bílej dům a tahle země potřebuje.

Člověka, který dovede federální vládu a daňové poradce poslat do prdele během jedné konverzace... a poté, co tahle hláška prolétla sborovnou a všichni na momentík zkameněli,  pan 74letý černoch, doktor filozofických věd zahlásil: „No, řeknu vám kolego, měli jsme sex skandál prezidenta, Bush naštval všechny od Jordánu přes Sýrii až do Číny.

Teď máme černocha prezidenta ‒ tak se mi zdá, že budeme muset vybírat dobře, pokud chceme něco dobrého, pozitivního pro budoucnost Ameriky... Buď showmana a businessmana, anebo pořádnou ženskou, která udělá pořádek. A lidé v kostele v kapele, ti žijí božským životem. Když jsem se zeptala na volby, tak prohlásili, že Bůh to udělá tak, jak to má být!! Bůh se o ně postará!