Další aféra ve vedení Bayernu: šéf Rummenigge zatajil dvoje hodinky Rolex

Chvíle triumfu. Karl-Heinz Rummenigge a Uli Hoeness slaví titul v Lize mistrů. Nyní oba řeší finanční policie.

Chvíle triumfu. Karl-Heinz Rummenigge a Uli Hoeness slaví titul v Lize mistrů. Nyní oba řeší finanční policie.

Bayern Mnichov zažívá ve fotbale triumfální rok, který završil výhrou v Lize mistrů. Úspěchy klubu hatí finanční skandály jeho vrcholných představitelů. Po prezidentovi klubu Uli Hoenessovi, se do hledáčku finanční policie dostal i šéf klubu, legendární fotbalista Karl-Heinz Rummenigge. Ten při přítetu z Blízkého východu celníkům zatajil dvoje hodinky Rolex.

Zapálený sběratel hodinek a jeden z historicky nejslavnějších německých fotbalistů, Karl-Heinz Rummenigge před soudem řešil svůj celní podvod. V únoru, při návratu z návštěvy arabského státu Katar celníkům řekl, že neveze nic k proclení. Policisté při následné prohlídce v jeho kufru našli dvoje velmi drahé hodinky Rolex.

Šéf mnichovských fotbalistů se hájil tím, že se jedná o dar od kamaráda z pouštního státu o němž si myslel, že nepodléhá proclení. To ovšem celníky neobměkčilo a úřad v Augsburku požaduje jako trest za pašování pokutu až 300 tisíc eur (7,5 milionu korun).

Christoph Fellner, místopředseda krajského soudu Landshut pro server Welt.de uvedl, že soud ještě o trestu nerozhodl, protože čeká na návrat dokumentů od obhájce. Šéf mnichovského velkoklubu zatím doplatil jen oficiální clo - 19 procent z odhadnuté ceny hodinek.

V nejvyšších patrech Bayernu Mnichov se tak jedná o další finanční skandál. V dubnu vzbudil pozornost německého soudnictví prezident klubu Uli Hoeness. Te se přiznal k letitému vyvádění nezdaněných peněz na švýcarské bankovní účty.