Devět milionů nových předplatitelů. Netflix vykázal lepší výsledky než čekal

Netflix

Netflix Zdroj: Pexels

Streamovací platformě Netflix ve třetím čtvrtletí přibylo výrazně více předplatitelů, než se očekávalo. Společnost ve středu večer uvedla, že od července do konce září získala téměř devět milionů nových abonentů, zatímco analytici předpovídali nárůst o šest milionů uživatelů, píše agentura Reuters. Celkem má nyní platforma celosvětově 247 milionů předplatitelů.

Netflix zároveň oznámil zvýšení předplatného za některé své služby pro zákazníky ve Spojených státech, Británii a Francii. Například cena prémiového tarifu v USA, který je bez reklam, stoupla o tři dolary (70 korun) měsíčně na 22,99 dolarů (539 korun).

Akcie Netflixu na tyto zprávy podle Reuters reagovaly posílením o více než deset procent na 382,99 dolaru za akcii.

Příjmy společnosti ve třetím čtvrtletí dosáhly 8,5 miliardy dolarů (199 miliard korun), což analytici očekávali. Ve čtvrtém čtvrtletí Netflix očekává příjmy 8,7 miliardy dolarů (204 miliard korun), což je o něco méně než analytici.

Za výrazním zvýšením počtu předplatitelů firma vidí opatření proti sdílení přístupových hesel mezi uživateli a také zásobu stále nových pořadů. Letos chce Netflix do jejich produkce investovat celkem 13 miliard dolarů (305 miliard korun). Firma původně počítala se 17 miliardami dolarů (398 miliardami korun), ale do jejích plánů zasáhly stávky v Hollywoodu.