Francie identifikovala všech 129 obětí útoků, Češi ani Slováci mezi nimi nejsou

Lidé pokládají květiny u pařížské restaurace, kde došlo k atentátu

Lidé pokládají květiny u pařížské restaurace, kde došlo k atentátu Zdroj: ctk/ap

Francouzské úřady dokončily identifikaci všech 129 obětí pátečních teroristických útoků v Paříži. Informovala o tom agentura AFP. Mezi mrtvými byli občané více než desítky zemí. Češi mezi oběťmi nejsou, sdělila mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová. Téměř dvě stovky zraněných nadále zůstávají v pařížských nemocnicích.

Ústav forenzní medicíny nadále provádí pitvy mrtvých, jejich dokončení se předpokládá na konci tohoto týdne. Těla zabitých si zatím mohla převzít asi stovka rodin.

Z celkem 352 lidí, kteří při pátečních atentátech utrpěli zranění, zůstává v nemocnicích ještě 195 osob, informovala dnes poslance francouzského parlamentu ministryně zdravotnictví Marisol Touraineová. Na jednotkách intenzivní péče je stále 41 lidí. V ohrožení života jsou tři z nich.

Nejvíce obětí si vyžádalo přepadení koncertního sálu Bataclan, kde teroristé zabili 89 lidí, jeden člověk zemřel při útoku sebevražedných atentátníků a ostatní zabili útočníci v restauracích a barech. Zahynulo také sedm teroristů. Podle dosavadních informací jsou mezi mrtvými například cizinci z USA, Tuniska, Švédska, Mexika, Španělska, Rumunska, Portugalska, Maroka, Chile, Británie, Belgie, Alžírska a Německa.