Jakému olympionikovi se nejvíc podobáte? Zkuste si test

americký plavec Michael Phelps

americký plavec Michael Phelps Zdroj: ctk

olympijská vesnice
Zlatá olympijská medaile pro Rio de Janeiro 2016
Olympijský stadion v Riu
Brazilské Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
11
Fotogalerie
Britská televizní společnost BBC vytvořila na svém serveru projekt, který každému zájemci ukáže, jakému sportovci z letošních letních olympijských her v brazilském Riu de Janeiru je nejvíce podobný. Stačí zadat výšku, váhu, datum narození a pohlaví a zjistíte svůj výsledek.

Do projektu jsou zapojena data o více než 10 tisících sportovcích z oficiální olympijské databáze (ODF). Údaje jsou aktuální, byly získány ke včerejšímu dni. Nejlepší shoda s olympionikem je vypočítávána matematickou technikou nazývanou Euklidovská metrika.

Když zadáte všechna potřebná data, zjistíte, jak jste na tom s váhou, výškou i věkem v porovnání se sportovci. Ukáže se vám, kolik účastníků olympiády je na tom stejně jako vy nebo v jakém procentuálním zastoupení jsou zrovna vaše parametry.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

Dozvíte se také, že nejmenší a zároveň nejlehčí účastnicí her je brazilská gymnastka Flavia Saraivová, nejstaršímu účastníkovi je 62 let nebo to, že nejtěžším je se svými 170 kilogramy judista Daniel Natea z Rumunska. Zajímavou informací, kterou vám projekt ukáže, je počet sportovců, se kterými slavíte narozeniny. A na konci vám test zobrazí, kterým třem sportovcům se nejvíce podobáte.