Klauni a opice v Boeingu, akcie Apple na rekordu

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout. 

Klauni a opice v Boeingu

Akcie výrobce letadel Boeing v rámci čtvrtečního obchodování možná překvapivě k ohledu na dění týkající se společnosti mírně rostly. Boeing ve službách ukrajinských aerolinek havaroval ve středu u Teheránu. Nejistotu pak přináší i další zprávy kolem americké firmy. Na veřejnost uniklá interní komunikace a zprávy mezi zaměstnanci Boeingu ohledně dřívějších nehod a řešení situace kolem problematického projektu 737 Max nejsou pro firmu dobrou vizitkou. Jeden ze zaměstnanců například uvedl, že letoun navrhli klauni, které kontrolovali opice.

Apple na maximu

Akcie americké technologické společnosti Apple uzavřely čtvrteční obchodování na novém historickém rekordu 309,63 dolaru za kus. Optimismu investorů pomohly nové odhady prodejů iPhonů v Číně za prosinec. To firma dodala 3,2 milionu telefonů, meziročně o pětinu víc. 

Dvojnásobek platu v Taco Bell

Americký fastfoodový řetězec Taco Bell nabízí v náboru novým manažerům poboček této restaurační sítě plat 100 tisíc dolarů ročně. Dosud jim nabízel zhruba polovinu. Firma tak podle svého vyjádření reaguje na nedostatek pracovníků na trhu a to, že nezaměstnanost v USA dlouhodobě klesá. Mediánový příjem americké domácnosti v roce 2018 byl ve Spojených státech 63 tisíc dolarů.

Výsledková sezona v USA

Příští týden se naplno rozjede výsledková sezona ve Spojených státech. Data za účetnictví posledních měsíců budou reportovat první velké banky.