Kriminálnice Martha Stewartová sází na kavárny

Martha Stewartová

Martha Stewartová Zdroj: starrett-lehigh.com

Snoop Dogg a Martha Stewartová
Martha Stewartová a Snoop Dogg
Martha Stewartová a Snoop Dogg
Martha Stewartová a Snoop Dogg
5
Fotogalerie

Americká televizní hvězda, kuchařka, moderátorka, „bohyně“ domácího štěstí a také slavná kriminálnice Martha Stewartová se poněkolikáté - a ve velkém- vrací na scénu. Otevírá kavárny.

Stewartová, která si odseděla před dvanácti lety pět měsíců za neoprávněnou manipulaci s akciemi farmaceutické firmy InClone, expanduje se svou sítí kaváren. S projektem začala Stewartová letos v březnu v New Yorku, teď na podzim otevírá ve spolupráci s maloobchodním řetězcem Macy´s další dvě kavárny, a to v Sacramentu a Dallasu. Kavárna staví na kávě, kterou podnikatelka distribuuje pod svou značkou, na těstovinách a speciálních receptech z granoly.

Kavárna není jediným mediálně sledovaným projektem kdysi padlé hvězdy. Na podzim chystá televizní stanice VH1 celebritní kuchařskou show s názvem Martha & Snoop’s Dinner Party. Martha v ní bude se slavným rapperem Snoop Doggem (který si mimochodem těsně poté, co vyšel střední školu, odseděl půl roku za držení kokainu) vařit a dělat zábavu.


Už pětasedmdesátiletá Martha Stewartová má za sebou spektakulární kariéru. Je nejen v USA považována za průkopnici řady trendů – včas například vsadila na e-commerce. Původně žena v domácnosti a majitelka cateringové firmy, která později založila časopis Martha Stewart Living, má spektakulární životní příběh: Při studiích si přivydělávala jako modelka pro Chanel – a také jako akciová makléřka, napsala několik bestsellerů a uváděla řadu úspěšných televizních show, randila s hercem Anthony Hopkinsem….

Se svou firmou vystavěnou kolem vydavatelství prorazila do řady oblastí v retailu a zábavě a zatím nijak nezahálí, letos kromě kaváren přišla také s vlastní firmou na dovážku jídel, postavenou na jejích receptech.

Brutální zlom v do té doby úspěšné kariéře přišel poté, co využívala insiderské informace k obchodování s akciemi, za což vyfasovala na přelomu let 2004 a 2005 pět měsíců vězení. Fenomén Martha Stewart ale jede dál – byť před nástupem do vězení se její jmění odhadovalo na dvě miliardy dolarů, nyní „jen“ na stovky milionů.