Německý exprezident má špatný rok. Nejdřív přišel o úřad, teď o manželku

Christian Wulff

Christian Wulff Zdroj: reuters

Bývalý německý prezident Christian Wulff zažívá pravděpodobně nejhorší rok svého života. Poté, co kvůli aféře s výhodnými půjčkami zostuzený a ponížený odstoupil z funkce, se s ním teď rozvádí jeho žena, informovala v pondělí německá média.

Před rokem byl přitom Christian Wulff na vrcholu. Byl nejmladším německým prezidentem a s manželkou Bettinou tvořili pár, který novináři dávali za vzor. Se ženou a dětmi bydlel v berlínském zámku Bellevue. Dnes bydlí Wulff sám v nájemním bytě. Pád pohádkové kariéry způsobila jedna aféra.

S Bildem se neflirtuje, zjistil Wulff

Deník Bild před rokem zjistil, že si Wulff kdysi výhodně půjčoval peníze od svého přítele. Wulff udělal tu chybu, že to popíral. Vše pak korunoval tím, že volal do redakce Bildu a šéfredaktorovi vyhrožoval, že pokud text zveřejní, budou mít noviny problémy. Jeho slova nahrál redakční záznamník.

Následovalo vyšetřování, policejní šťáry u Wulffových doma, výslechy. Aféra skončila ponižující rezignací Wulffa na prezidentský úřad na německé televizi. Wulffovým nástupcem byl poté zvolen mezi lidmi populární bývalý východoněmecký disident Joachim Gauck.

Bettina Wulffová vydává novou knihu.Bettina Wulffová vydává novou knihu. | CTKV knize „Na druhé straně protokolu“ popisuje Bettina Wulffová život ve stínu slavného muže.

Nyní se s Wulffem rozvádí jeho žena Bettina. Třiapadesátiletý Wulff si bral o čtrnáct let mladší Bettinu v roce 2006 jako svojí druhou ženu ještě coby regionální premiér země Dolní Sasko. Hlavním důvodem rozchodu Wulffových je podle německých médií právě aféra s půjčkami. Problémy ve vztahu s Wulffem Bettina, bývalá PR expertka, popisovala už ve své knize „Na druhé straně protokolu“, která vyšla vloni na podzim. Píše se v ní například o tom, že manželé Wulffovi vyhledali pomoc terapeutů. Ani ta ale manželství nezachránila.

K rozvodu došlo podle informací Wulffových právníků o minulém víkendu, informuje deník Süddeutsche Zeitung. Wulffovi mají ze společného svazku čtyřletého syna.