Německým superboháčům se daří i v krizi

Peníze

Peníze Zdroj: profimedia.cz

V uplynulém roce vzrostl v Německu počet miliardářů na nejvyšší úroveň v historii. Stejně rekordně vzrostl i jejich majetek. V Německu je 115 rodin, jejichž majetek přesahuje miliardu eur. To je opět rekordní počet, loni takových rodin bylo "jen" 108.

Nejbohatší Němci, podle zpráv médií necítí žádný negativní dopad krize eurozóny. Naopak, jsou ještě bohatší než kdy dřčív, uvedl Manager Magazin. Ten majetek stovky nejbohatších Němců odhaduje na 319,85 miliardy eur (v předchozím roce to bylo 307,35 miliardy eur).

Majetek stovky nejbohatších se tak znovu přiblížil k rekordní úrovni z roku 2008, kdy byl odhadován na 324,6 miliardy eur. Za největší smolaře je letos v elitním klubu považována rodina Schleckerů, která dovedla svůj řetězec drogerii ke krachu.

Karl Albrecht, nejbohatší muž NěmeckaKarl Albrecht, nejbohatší muž Německa | Karl Albrecht biographyKarl Albrecht, nejbohatší muž Německa

Zato v rodinném maloobchodním gigantu Aldi se nyní mohou radovat z největšího majetku. Karl Albrecht (92) a jeho synovci Berthold (58) a Theo Albrecht Jr. se v roce 2012 zařadili na první příčky žebříčku. Jejich aktiva jsou odhadována na 17,2 a 16 miliard eur.

Téměř ve všech odvětvích německé ekonomiky se letos realizovaly silné zisky. Bohatství 500 nejbohatších Němců vzrostlo podle zprávy na 500,8 miliardy eur. Největší nárůst majetku zaznamenal majitel firmy SAP Hasso Plattner.

Papež luxusu Bernard Arnault opět prchá ze socialistické Francie

Emilio Botín se Santanderem úspěšně proplouvá krizí