Oděvní řetězec C&A zvýšil tržby a vymanil se ze ztráty

Zdroj: profimedia.cz

Tržby oděvního řetězce C&A Moda v Česku stouply ve finančním roce 2017/2018 o desetinu na 2,84 miliardy korun. Zisk vyskočil na 240 milionů korun, předloni byl řetězec ve ztrátě. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

"Oproti předcházejícímu roku obrat společnosti vzrostl téměř o deset procent, díky makroekonomickým faktorům a strukturálním změnám realizovaným v předchozích letech," uvedla firma ve zprávě.

Růst obratu spolu s nižšími výdaji na pořízení zboží, mimo jiné i v důsledku ukončení intervencí ČNB a následnému posílení české koruny vůči dolaru, vedl k růstu obchodní marže firmy na 28 procent. Ta výraznou měnou přispěla k dosažení zisku i přes tlak na zvyšování mezd. Ve finančním roce 2018/2019 C&A Moda očekává, že bude stejně ekonomicky úspěšná jako loni.

Firma v Česku provozuje 42 obchodů. V dubnu 2017 řetězec otevřel pobočku v Chomutově a v létě téhož roku došlo modernizoval obchod v pražském OC Chodov.

Vlastníkem firmy je švýcarská C&A AG (50,4 procenta), RFS Beteiligungsverwaltungsgesellschaft mbH má podíl na základním kapitálu 49,6 procenta. C&A Moda patří mezi největší prodejce oděvů v ČR spolu se společnostmi Lidl, Tesco Stores, H&M, KiK, New Yorker či Takko.