Globus loni zvýšil zisk na 400 milionů, polepšili si i zaměstnanci

Globus

Globus Zdroj: profimedia.cz

Hypermarkety Globus zvýšily ve finančním roce 2017/2018 zisk o sedm procent na 401 milionů korun. Tržby řetězce stouply o procento na 23,1 miliardy korun. Firma loni investovala do modernizace obchodů přes 100 milionů korun.

Společnost provozuje v Česku 15 hypermarketů, na jaře otevřela první malou prodejnu v Pardubicích, kde prodává vlastní uzenářské a pekárenské výrobky. Další malá prodejna s vlastními potravinami bude následovat v Praze. „Investice do modernizací hypermarketů se loni vyšplhaly v souhrnu přes hranici sta milionů korun. Pro tento obchodní rok v modernizacích pokračujeme,“ uvedl jednatel Globusu Hans-Jörg Bauer.

Firma dále uvedla, že proti loňskému roku si její zaměstnanci na mzdách polepšili o 14,5 procenta. „Od července jsme opět zvýšili mzdy a rozšířili zaměstnanecké benefity. Investujeme tentokrát do spokojenosti našich lidí rekordní částku 300 milionů korun, což je o 116 milionů více než loni,“ dodal Bauer. Globus začal také nově zaměstnancům poskytovat slevu deset procent na zboží, a to i na zlevněné v akci.

Německá společnost je na tuzemském trhu od roku 1996 a v České republice nyní provozuje hypermarkety s průměrnou prodejní plochou okolo 11 tisíc metrů čtverečních. Firma zaměstnává 4900 lidí. Globus patří mezi největší maloobchodní prodejce v Česku spolu se značkami Kaufland, Tesco, Lidl či Penny Market.