Ruská pachuť je zažehnána. Češi vydřeli výhru nad Řeky

Česká radost. Pilař vstřelil Řekům druhý gól

Česká radost. Pilař vstřelil Řekům druhý gól Zdroj: CTK/AP

Arena Lviv ve Lvově (Ukrajina)
Arena Lviv ve Lvově (Ukrajina)
Stadion Metalistu v Charkově (Ukrajina)
Stadion Metalistu v Charkově (Ukrajina)
Stadion Šachťaru Doněck (Ukrajina)
15
Fotogalerie
Bleskový start do druhého, navíc klíčového zápasu na Euru 2012 předvedli čeští fotbalisté. Po šesti minutách vedli nad Řeckem 2:0. Na začátku druhého poločasu Řekové po chybě Petra Čecha snížili na 2:1. Po napínavé bitvě v druhém poločase tým výhru 2:1 udržel.

Po drtivém úvodu dal branku ve třetí minutě Jiráček a v šesté Pilař. Řekové ke konci poločasu také vstřelili gól, ale ten rozhočí pro postavení mimo hru neuznali. Do druhého poločasu vstoupil český tým bez zraněného kapitána Tomáše Rosického, nahradil jej Daniel Kolář.

Prohlédněte si stadiony, kde se šampionát hraje

Kapitán českých fotbalistů Tomáš Rosický musel v poločase utkání mistrovství Evropy s Řeckem vystřídat. Důvodem byly bolesti v oblasti achillovy šlachy a paty. Jelikož v tu dobu český tým vedl 2:0, trenér Michal Bílek se rozhodl klíčového muže sestavy stáhnout a poslat na hřiště Daniela Koláře, aby neriskoval zhoršení Rosického stavu. Prognózy ohledně vážnosti zranění zatím nejsou známy.

Po vítězství nad Řeky má Český tým stále šanci na postup ze skupiny. O tom rozhodne poslední zápas. Pokud Češi v sobotu porazí Polsko, projdou bez ohledu na další výsledky mezi nejlepších osm týmů turnaje. Bude jim stačit i remíza, pokud Polsko dnes večer neporazí Rusko.