Tesla přišla s novým produktem. Žádný elektromobil, ale láhev tequily

Aktuálně vydaná Tesla Tequila, po které se hned první den prodeje jen zaprášilo.

Aktuálně vydaná Tesla Tequila, po které se hned první den prodeje jen zaprášilo. Zdroj: BBC

Elon Musk vydal již dlouhodobě avizovaný produkt. Vlastní Tequilu.
Elon Musk - podnikatel, vynálezce, inženýr a filantrop.
Elon Musk
Twitterový příspěvek Elona Muska z roku 2018, ve kterém veřejnosti ukázal prototyp tequily, původně zvaný Teslaquila.
5
Fotogalerie

Muskova automobilka Tesla zahájila ve čtvrtek prodej vlastního alkoholického nápoje „Tesla Tequila”. Láhev má tvar blesku a na webových stránkách Tesly je k prodeji za 250 dolarů, tedy asi za 5600 korun. Tedy byla. Zájem byl krátce po jejím uvedení do prodeje tak silný, že už nyní je vše vyprodané. O kolik lahví šlo, společnost neuvedla. 

Již od roku 2018 Elon Musk škádlil prototypem tohoto produktu své fanoušky na twitteru. Ve čtvrtek se z pouhých slibů stala skutečnost, a Tesla tak vydala svůj dlouhodobě avizovaný vlastní alkoholický nápoj. Na produktu se pracovalo několik let, během kterých také značka prošla změnou názvu. Původně totiž Musk žertoval o tom, že nápoj ponese název „Teslaquila”, což ale nakonec pouhým žertem zůstalo. Právě vydaný alkoholický nápoj má název „Tesla Tequila”, informoval o tom web BBC.

Přestože byl prodej tohoto produktu zahájen teprve ve čtvrtek, v pátek už webové stránky Tesly hlásí vyprodané zásoby. Láhev stojí 250 dolarů, v přepočtu přibližně 5 600 korun. 

Láhev s Tesla Tequilou není pouhou lahví. Jedná se o designový kousek, který má tvar blesku, což může mít hned několik spojitostí, ovšem tou nejsilnější je zřejmě symbol elektrické energie vycházející z DNA výrobce elektroaut.

Musk se tento týden také objevil na titulních stránkách novin díky tomu, že odhalil, jaký kousek byla automobilka v jedné chvíli od bankrotu. V reakci na otázku na Twitteru Musk uvedl, že Tesle zbýval zhruba pouhý měsíc od totálního kolapsu, což bylo přesně v době, kdy automobilka pracovala na zvýšené výrobě svého oblíbeného sedanu Model 3 od poloviny roku 2017 do poloviny roku 2019.

Tyto komplikace a „boje o přežití” se ale nijak neodrážejí na ceně akcií. Akcie Tesly byly letos investorským hitem a vystřelily o více než 420 procent. Automobilka zároveň minulý měsíc vykázala velmi uspokojivé finanční výkazy, oznámila rekordní zisk za třetí čtvrtletí.