Trump junior prý čekal, že od Rusů dostane kompromitující materiály na Clintonovou

Syn amerického prezidenta Donad Trump junior

Syn amerického prezidenta Donad Trump junior Zdroj: ČTK

Syn amerického prezidenta Donad Trump junior
Syn amerického prezidenta Donad Trump junior se svým otcem
3
Fotogalerie

Syn prezidenta Spojených států Donald Trump mladší dnes před soudním výborem amerického Senátu přiznal, že se loni sešel s ruskou právničkou, protože mohla disponovat kompromitujícími informacemi o Hillary Clintonové, soupeřce jeho otce v kampani před prezidentskými volbami. Trump junior dnes ale prohlásil, že schůzka nic nepřinesla, a zároveň zdůraznil, že se nikdy tajně nedohadoval s Rusy na ovlivnění amerických prezidentských voleb. 

Trump mladší schůzku s Nataljí Veselnickou, která má podle médií kontakty na ruské vedení, odůvodnil snahou o posouzení "způsobilosti" Clintonové stát se prezidentkou.

Dnešní jednání senátního výboru, které je uzavřené a má trvat několik hodin, zahájil prezidentův syn více než čtvrthodinovým úvodním prohlášením, po němž mu senátoři začali klást dotazy.

Trumpově schůzce z června 2016 byli přítomni rovněž Trumpův zeť Jared Kushner a tehdejší šéf Trumpovy kampaně Paul Manafort. Oba vypovídali koncem července před výbory pro tajné služby obou komor Kongresu.

Vliv Ruska na loňské americké prezidentské volby objasňují celkem čtyři kongresové výbory a také zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller.