U ostrova Réunion moře vyplavilo trosky neznámého letadla

U francouzského ostrova Réunion v Indickém oceánu byly objeveny trosky neznámého letadla. Podle spekulací některých médií by se mohlo jednat o pozůstatky ztraceného letu MH370 malajsijských aerolinek. Francouzské letectvo nález aktuálně vyšetřuje a tvrdí, že určení původu trosek bude ještě nějakou dobu trvat. Trosky podle všeho strávily ve vodě delší dobu.

O nálezu informovala americká stanice CNN. Úlomek, který je dlouhý kolem dvou metrů a je podobný kusu křídla, našli v Saint-André pracovníci firmy, která má na starosti čištění pobřeží. Agentuře to sdělil zdroj vyšetřovacího týmu, který byl pověřen zjištěním původu nálezu.

Let MH370zmizel loni 8. března na trase Kuala Lumpur-Peking. Na palubě stroje bylo 239 lidí. Trosky stroje se pokoušelo najít několik různých misí, avšak bez výsledku.

Cestující pocházeli ze 14 států, nejvíc bylo Číňanů (153) a Malajsijců (50). Réunion, jehož správním střediskem je Saint-Denis, je zámořským departamentem Francie. Ostrov má rozlohu 2512 kilometrů čtverečních a žije na něm kolem 850 tisíc obyvatel.