Z BBC vyhozený Clarkson už má první nabídky. Chce ho ruská televize Zvezda

Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson Zdroj: ctk

Ruská státní televize Zvezda oficiálně nabídla práci místo moderátorovi Jeremymu Clarksonovi, čerstvě vyhozenému z britské BBC. Zvezda, která spadá pod ruské ministerstvo obrany, Clarksonovi nabídla vlastní pořad o autech na ruské obrazovce.

BBC se ve středu rozhodla neobnovit s čtyřiapadesátiletým Clarksonem smlouvu, která mu vyprší koncem měsíce. Oblíbený, ale kontroverzní moderátor hojně sledované motoristické show Top Gear byl začátkem měsíce stažen z vysílání po roztržce s producentem, kterého podle médií udeřil kvůli tomu, že mu tým nezajistil po natáčecím dnu večeři.

Top Gear sleduje asi 350 milionů lidí. Jde o jeden z nejúspěšnějších a nejvýnosnějších pořadů BBC. Více než milion fanoušků z celého světa krátce po stažení Clarksona z pořadu podepsalo petici proti jeho odvolání. Na jeho pomoc přispěchal i britský premiér David Cameron. Ani to však šéfy BBC neobměkčilo.

Milý Jeremy, vysílací společnost ruských ozbrojených sil Zvezda Vám nabízí spolupráci

„Milý Jeremy, vysílací společnost ruských ozbrojených sil Zvezda Vám nabízí spolupráci. Přáli bychom si, abyste se stal vedoucím motoristického pořadu naší stanice v Moskvě. Budeme velice potěšeni, pokud přicestujete do Moskvy začátkem dubna, abychom spolupráci osobně projednali,“ praví se v ruské nabídce, zveřejněné na webu stanice. Clarksonova odpověď dosud není známa.

Zvezda připomněla, že v Top Gear se svého času objevily i výdobytky sovětského automobilového průmyslu a sám moderátor je i velkým fanouškem vojenské techniky. Rusko a ruská auta sice až dosud kritizoval, ale „možná změní názor, až se stane vedoucím programu naší stanice“, doufají náčelníci armádní stanice.

Profil: Bouračka Jeremyho Clarksona