Značka Tiffany & Co. spouští program kompletní sledovatelnosti diamantů - od dolu až ke šperku

Broušení a leštění kamene

Broušení a leštění kamene Zdroj: Tiffany & Co

Kvalita nebroušených diamantů a jejich dělení probíhá nejčastěji v diamantové metropoli, Antwerpách
Hodnocení kvality broušeného kamene
Nově připravený program, díky kterému může zákazník sledovat původ a kompletní cestu diamantu, kterou kámen urazil
4
Fotogalerie

Společnost Tiffany & Co. v říjnu učiní bezprecedentní krok v oblasti sledovatelnosti původu diamantů, protože začne sdílet informace o celé cestě, kterou při svém vzniku urazí její nově získané, individuálně registrované diamanty (0,18 karátů nebo větší). Je to v celém šperkařském odvětví vůbec poprvé, kdy budou poskytnuty informace o tom, v jaké zemi jsou jednotlivé kameny upravovány a zasazovány do šperků.

Tento krok navazuje na oznámení z roku 2019, že se Tiffany stane prvním výrobcem luxusních šperků na světě, který bude poskytovat informace o původu (regionu nebo zemích původu) svých individuálně registrovaných diamantů. Zvyšováním transparentnosti a sdílením informací o celé cestě, kterou její diamanty při svém vzniku urazí, značka Tiffany posiluje svůj závazek zajistit, aby každý krok, který její výrobky urazí na své cestě, přispíval k blahobytu lidí i planety.

U každého nově získaného, individuálně registrovaného diamantu zákazníci značky Tiffany získají informace o regionu původu spolu s informací o tom, kde došlo k broušení a leštění diamantu, jeho hodnocení, k zajištění a ke kontrole jeho kvality i k zasazení do šperku. Tyto informace bude možné získat od každého autorizovaného prodejce a budou vytištěny v certifikátu diamantu značky Tiffany. 

Kvalita nebroušených diamantů a jejich dělení probíhá nejčastěji v diamantové metropoli, AntwerpáchKvalita nebroušených diamantů a jejich dělení probíhá nejčastěji v diamantové metropoli, Antwerpách | Tiffany & Co

Tiffany stojí v čele celého odvětví a vnáší mimořádně vysokou úroveň transparentnosti do svého dodavatelského řetězce diamantů. Značka má mezi výrobci luxusních šperků ve světě jedinečné postavení, protože po celém světě vlastní a provozuje pět svých vlastních dílen zabývajících se leštěním diamantů. V těchto dílnách téměř 1 500 řemeslníků společnosti Tiffany vytrvale hledá dokonalý brus, aby bylo možné dosáhnout nejen vysoké karátové hmotnosti, ale také co nejvyššího lesku, disperze světla a třpytu. Díky vlastním diamantovým dílnám v Belgii, na Mauriciu, v Botswaně, ve Vietnamu a v Kambodži i gemologické laboratoři Tiffany v New Yorku a pěti šperkařským dílnám v Severní Americe může Tiffany zajistit splnění vlastních mimořádně vysokých standardů. 

Hodnocení kvality broušeného kameneHodnocení kvality broušeného kamene | Tiffany & Co.

Tím, že nabízí tuto míru transparentnosti dodavatelského řetězce, se Tiffany odlišuje. Tato transparentnost nemá mezi výrobci luxusních šperků ve světě obdoby a bylo jí dosaženo investicemi do vertikální integrace trvajícími více než 20 let. Tento model vertikální integrace umožňuje dosahovat standardů řemeslné zručnosti, bezpečného a zdravého pracovního prostředí, ekonomického rozvoje jednotlivých komunit a sledovatelnosti dodavatelského řetězce. 

Tiffany & Co.

Přičteme-li k tomu také filantropické aktivity nadace The Tiffany & Co. Foundation, která během 20 let rozdělila 85 mil. dolarů, je Tiffany & Co. opravdovým průkopníkem v udržitelném luxusu.

Nově připravený program, díky kterému může zákazník sledovat původ a kompletní cestu diamantu, kterou kámen urazilNově připravený program, díky kterému může zákazník sledovat původ a kompletní cestu diamantu, kterou kámen urazil | Tiffany & Co