Agel hromadí nemocnice, koupil kliniku v Říčanech

Agel

Agel Zdroj: Alexandr Satinský / MAFRA / Profimedia

Skupina Agel, provozující síť zdravotnických zařízení v Česku a na Slovensku, získá nemocnici v Říčanech u Prahy. Agel uzavřel kupní smlouvu na 100 procent akcií společnosti Nemocnice Říčany, která nabude účinnosti od 1. ledna, sdělila mluvčí holdingu Radka Miloševská.

"V Říčanech chceme, podobně jako v Lounech, které jsme získali vloni, rozvíjet dosavadní obory," uvedl předseda představenstva Milan Leckéši. Dlouhodobým cílem je podle něj péči v Říčanech nejen zkvalitňovat, ale také rozšiřovat.

Členem představenstva Nemocnice Říčany je zatím Luděk Rubáš, který byl v 90. letech poslancem ministrem zdravotnictví za ODS. V roce 2015 měla tržby 185 milionů korun a zisk 2,4 milionu korun.

Říčanská nemocnice je menším zařízením s lůžkovou internou, jednodenní chirurgií a následnou rehabilitační péčí. Poskytuje i ambulantní ošetření v obecných i specializovaných lékařských oborech. Součástí nemocnice je digitalizované RTG pracoviště a nové oddělení klinické biochemie a hematologie.

"Rozšíření skupiny Agel o Nemocnici Říčany, která bude již naší dvanáctou v Česku, zapadá do deklarované strategie postupného rozvoje. Dominantní postavení má naše skupina v Olomouckém a Moravskoslezském kraji, nová nemocnice je naší druhou v Čechách," doplnil Leckéši.

Agel v Česku kromě nemocnic provozuje síť poliklinik, lékáren a laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Od roku 2006 působí i na Slovensku, kde má devět nemocnic, specializovanou nemocnici Agel Clinic v Bratislavě a další zařízení. Loni bylo ve zdravotnických zařízeních skupiny Agel v Česku a na Slovensku ambulantně ošetřeno téměř 2,5 milionu lidí, hospitalizováno 170.000 pacientů a narodilo se přes 10.000 dětí.