Aktuální byznys trend: Patříte mezi moderní podnikatele?

Zdroj: Shutterstock

Nejen design a marketing se podřizují trendům. Pokud byznys a podnikání berete vážně, vyplatí se kráčet s dobou, která má své aktuální trendy. Některé z nich vám mohou ušetřit řadu starostí, zrychlit a zefektivnit vaši práci a pozitivně se odrazit na celkovém úspěchu firmy. Jaký byznys trend máme na mysli?

Obchodní data a jejich využívání v praxi

Ať už začínáte novou obchodní spolupráci, nebo udržujete v chodu ty stávající, jistě víte, že půl podnikatelského úspěchu závisí na výběru obchodních partnerů. Neschopnost plnění závazků ze strany klienta nebo pojem druhotné platební neschopnosti, přináší značná rizika. Jak vše uhlídat, aniž byste si na to museli vyhradit část pracovní doby?

Samozřejmě, fungují veřejné registry a pokud důkladně prohledáte internet, lze si udělat obrázek. Ale jde to i mnohem snáz a především – mnohem rychleji. Díky projektům, jako je například FIRMO, si můžete ušetřit řadu starostí, problémů, i času. Využitím podobné služby dokážete takříkajíc „zabít více much jednou ranou“.

Web FIRMO funguje jako vyhledávač, který vám pod konkrétním jménem firmy, osoby nebo IČ vyhledá veškeré dostupné informace v jednom kliknutí. Ve vteřině tak máte přístup k pravidelně aktualizovaným údajům z více než 26 zdrojů. Vždy vám jsou předloženy ty nejaktuálnější obchodní informace o společnostech i podnikajících osobách. Získáte tak nejen přístup ke všem veřejně dostupným datům, včetně těch, která jsou velmi těžko dohledatelná. Máte tak k dispozici „pomocníka“, který za vás pohlídá všechny důležité registry.

Díky automatickému strážci jste na veškeré změny i novinky u jednotlivých podnikatelských subjektů a osob upozorňováni prostřednictvím emailu, takže se nemusíte o nic starat.  Šetříte časem i energií a neriskujete, že při svých analýzách vycházíte z mylných, nebo neaktuálních informací.    

Služba je užitečná i jako ochrana před obchodováním s dlužníky a před hrozbou druhotné platební neschopnosti. Na nespolehlivé partnery budete včas upozorněni automatickým strážcem.  Dalším plusem jsou informace o možnostech a úspěšnosti dotací, nejen ve vašem oboru podnikání.  Tento šikovný nástroj vám umožní proniknout do hloubky a odkryje dokonce i vazby a provázanost jednotlivých firem, osob a politiků.

Neméně zanedbatelnou možností je export dat na míru. Dozvědět se tak můžete například přesný počet firem z konkrétního oboru, s konkrétním obratem, ve vámi určené lokaci. Na průzkum trhu tak nepotřebujete marketingovou agenturu, stačí vědět jaké údaje chcete znát a ověřit si jejich dostupnost.

Příjemným bonusem je i uživatelské prostředí webu, přehledné zpracování a názorné grafy. Prohlížet můžete ekonomické údaje, listiny a dokumenty, historii a vývoj subjektů a mnoho dalšího, s čímž vám v začátku pomůže průvodce na webu, kterého stačí spustit a následně už jen zjišťovat možnosti.