Americké akcie posilují, čínská centrální banka zmírnila obavy z koronaviru

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Trumpovo poselství

Americký prezident Donald Trump přednesl své poselství o stavu unie. V projevu, který byl několikrát přerušen zástupci demokratů nebo aktivisty, uvedl, že Spojené státy jsou nyní nejsilnější ve své historii. Dále zmínil nutnost návratu Američanů do vesmíru, novou dohodu mezi Spojenými státy, Mexikem a Kanadou či nutnost snížit cenu léků. Více z Trumpově projevu najdete zde

Další tisíce nakažených

Nový typ koronaviru si během čtyřiadvaceni hodin připsal další tisíce nakažených. Jejich počet překročil 24 tisíc a počet mrtvých se zvedl na 490. Deset nových případů nákazy hlásí Japonsko. Onemocnění zatím mimo Čínu podlehl jeden člověk v Hongkongu a jeden na Filipínách. Na virus umírají převážně senioři a lidé s podlomeným zdravím, uvedly čínské úřady.

Raketová Tesla

V prudkém růstu pokračují ceny akcií americké automobilky Tesla. Ty již překonaly hranici 900 dolarů za akcii, v přepočtu zhruba dvacet tisíc korun. Cena za akcii se tak od začátku roku více než zdvojnásobila. Analytici uvedli, že velký nárůst je způsoben i tím, že investoři začínají věřit tomu, že je Tesla schopna vyrábět elektromobily pro masový trh.

Americké akcie rostou

Intervence čínské centrální banky zmírnila obavy amerických investorů z negativních důsledků nového koronaviru. I díky tomu americké akcie výrazně posílily. Dow Jonesův akciový index zaznamenal nejprudší jednodenní nárůst od poloviny loňského srpna a technologický index Nasdaq vystoupil na nové rekordní maximum.