Armatury Group dodá 1600 zařízení na těžbu ropy Spojeným arabským emirátům

Dubaj, Spojené arabské emiráty

Dubaj, Spojené arabské emiráty Zdroj: CC BY-SA 2.0: francisco dominguez; Flickr.com

Spojené arabské emiráty
Spojené arabské emiráty
Dubaj
Opus, Dubaj, Spojené arabské emiráty
Ilustrační foto
9
Fotogalerie

Výrobce průmyslových armatur Armatury Group z Opavska získal zakázku v oblasti těžby a distribuce ropy. Největší státní ropné společnosti Spojených arabských emirátů Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) letos dodá zhruba 1600 armatur dohromady za více než 100 milionů korun. Firma to oznámila na svých internetových stránkách.

Armatury Group uzavřela s ADNOC tříletý rámcový kontrakt. "Celkem bychom měli v rámci tohoto projektu vyrobit téměř 2700 kusů armatur. Významnou část zakázky tvoří kulové kohouty, které jsou specifické svými parametry, a sice požadovaným tlakem a materiálem," uvedl ředitel oddělení Prodej Západ Petr Bolík. První kusy by společnost měla expedovat začátkem druhého pololetí letošního roku.

Firma má i objednávky na jiný projekt ADNOC. Dodá armatury kontraktorovi, který uzavřel rámcovou smlouvu se společností ADNOC na zřízení přibližně 100 ropných vrtů. "Armatury Group má uzavřené objednávky na dodávky pro 24 z nich a jedná o dodávkách na zbývající ropné vrty," uvedla firma.

Bolík uvedl, že zakázky jsou výsledkem dlouhodobého snažení zahraničního obchodu. "První kroky vedly od otevření pobočky v Dubaji, přes pravidelnou účast na mezinárodní výstavě ADIPEC až po náročné audity a schvalovací proces společností ADNOC, která patří mezi přední světové výrobce energie. Rozhodnutí vstoupit na trhy Středního východu se tak ukázalo jako správné," uvedl Bolík.

Armatury Group dodává svou produkci zejména do plynárenského, energetického a hutnického sektoru. Zhruba 70 procent výrobků vyváží. Zaměstnává přibližně 550 lidí. Roční tržby Armatury Group dosahují 60 milionů eur (přes 1,5 miliardy korun). Firma je od loňska součástí skupiny Vexve Armatury Group, která je předním evropským poskytovatelem komplexního řešení pro dodávky průmyslových armatur. Vlastní ji finská investiční společnost DevCo Partners Oy.