Adidas zůstane akcionářem Bayernu Mnichov i přes skandál Uliho Hoenesse

Uli Hoeness

Uli Hoeness Zdroj: Profimedia.cz

Výrobce sportovního zboží Adidas si ponechá svých 9,1 procenta akcií ve fotbalovém klubu Bayern Mnichov. Stejný akciový podíl ve finalistovi Ligy mistrů má i automobilka Audi a 81,8 procent akcií drží občanské sdružení FC Bayern.

Společnost Adidas v reakci na zveřejněné daňové nesrovnalosti předsedy fotbalového klubu Bayern Mnichov Uliho Hoenesse uvedla, že veškeré transakce mezi ní a fotbalovým klubem jsou naprosto čisté. Výrobce sportovních potřeb neuvažuje o tom, že by se zbavil akcií klubu či zastavil spolupráci.

„Budeme i nadále akcionářem Bayernu a se spoluprací jsme maximálně spokojeni“, uvedl pro server sueddeutsche.de generální ředitel společnosti Adidas Herbert Hainer. Fotbalový klub Bayern Mnichov hospodaří se stabilním ziskem. V sezóně 2010 - 2011 vydělal 1,3 milionu eur. Reputaci bavorského velkoklubu, který čeká finále Ligy mistrů v nedávné době poškodila finanční aféra jeho šéfa.

Nejmocnější postava německého fotbalu, prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeneß, je vyšetřován za milionové daňové úniky. Pro Němce je to obrovský šok a také velké zklamání. Uli Hoeness byl totiž dosud vnímán jako boháč se srdcem na správném místě.

Od zveřejnění informací o daňovém úniku se Uli Hoeness se skrývá před médii. V jediném rozhovoru kde se k aféře vyjádřil o sobě hovořil jako o člověku, který byl závislý na hazardu, ztratil hodně peněz a teď nemůže v noci spát.