Akcie Komerční banky nakoupil i jeden z členů dozorčí rady firmy

Centrála Komerční banky v Praze v ulici Na Příkopě

Centrála Komerční banky v Praze v ulici Na Příkopě Zdroj: Martin Pinkas, Euro

Pád akcií Komerční banky přilákal v závěru minulého týdne na burzu i členy vedení. Den poté, co finančníci oznámili ne zcela uspokojivé výsledky loňského hospodaření, nakoupil podle regulatorního hlášení České národní bance vlastní akcie člen dozorčí rady Komerční banky Petr Laube.

Za cenu 4770 korun za kus, tedy poblíž ročního cenového minima, koupil 280 akcií. „Nákupy akcií ze strany managementu jsou vnímány trhem jako pozitivní signál,“ uvádí Jiří Zendulka z BH Securities. Laube není ve spekulacích s akciemi svého ústavu nováčkem,miliony už za ně na burze protáčel i v minulých letech, ani tehdy mu smysl pro dobré načasování obchodu nechyběl.

Naposledy nakoupil akcie Komerční banky v březnu roku 2013, tehdy za rovnou tisícovku akcií zaplatil bezmála čtyři miliony. Akcie koupil po 3730 korunách za kus, což bylo nedaleko jejich osmiměsíčního minima.

Laube není jediným členem vedení, který spekuloval s akciemi banky. Čtyř stovek akcií se za cenu poblíž historického maxima loni zbavil člen představenstva banky Peter Palečka

Vývoj akcií Komerční banky: