Citrix umožní komplexní správu podnikové mobility

Citrix

Citrix Zdroj: Citrix

Dnešní prostředí podnikové mobility, jež zahrnuje pestrou směs korporátních zařízení a zařízení, která jsou vlastněna zaměstnanci, potřebují společnosti všech velikostí řešení, které jim umožní spravovat zařízení, data a aplikace. Na trhu existuje nové komplexní řešení - soubor mobilních řešení Citrix umožňuje správu podnikové mobility a zároveň eliminuje složitost správy, která je obvyklá u řešení složených z několika dílčích nástrojů.

Konzumerizace IT vede neodmyslitelně k větší mobilitě, ale aby z mobility mohli těžit zaměstnanci i společnosti, je nezbytné zahrnout do podnikové bezpečnostní strategie také Enterprise Mobility Management (EMM), neboli zvládnout správu podnikové mobility. Zamyslete se nad níže popsanou realitou, nepřipomíná vám to i vaše pracovní prostředí?

Kolega čte emaily nejčastěji mezi pracovními schůzkami přes mobil, druhý je stahuje včetně příloh na svůj tablet, odborný tým, jenž pracuje na aktuálním projektu a potřebuje si mezi sebou posílat velké soubory, používá Dropbox a občas něco vyřešíte s kolegy přes Facebook nebo Skype. Je to i váš případ a myslíte si, jak je skvělé, že máte takové možnosti pracovní mobility?

Podniková mobilita jednoznačně pozitivně podporuje pracovní výsledky i efektivitu zaměstnanců, ale pokud nemá společnost komplexní zabezpečení, může jednoho dne opravdu litovat. Enterprise Mobility Management je celkový systém, který by organizace měla používat pro spravování a zabezpečení mobilních uživatelských zařízení. Týká se lidí, procesů a technologií souvisejících s vzrůstajícím zájmem o mobilní pracovní styl.

Čím dál více zaměstnanců používá smartphony a tablety ve svém soukromí, postupně na nich řeší i některé pracovní procesy, a tak je používají nejen v rámci zábavy, ale i v rámci pracovních povinností. Naopak někteří zaměstnanci dostanou firemní smartphony či tablety, ale průběžně se naučí je používat i mimo práci a k soukromým účelům. Na této skutečnosti není nic špatného – pokud má firma data zabezpečena a nemůže se stát, že by byla zneužita nebo ztracena.

Soubor mobilních řešení Citrix XenMobile se zabezpečí komplexní správu podnikové mobility. Citrix XenMobile je kompletní portfolio mobilních řešení, a to v rozsahu od správy zařízení až po nativní mobilní emailové aplikace, přístup k webu, spolupráci a sdílení dat, stejně jako virtualizaci desktopů pro bezproblémový přístup k Windows aplikacím a desktopům. Současně také zaručí uživatelům možnost volby libovolného zařízení, zatímco umožní IT oddělení splnit požadavky na správu a sjednocenou identitu napříč aplikacemi.