EuroInovace otevírají nové příležitosti k rozvoji firem

EuroInovace

EuroInovace

Inovace jsou charakteristické pro zdravý růst a konkurenceschopnost úspěšných firem. Nedostatek kapitálu je ale často důvodem, proč není výzkum a vývoj pro společnosti prioritní. Investice do nových technologií mnohdy brzdí spotřeba zdrojů na stávající provoz. Dnes, v době historicky nejnižších úrokových sazeb, však existují řešení, která financování nových investic umožňují.

Inovace neodmyslitelně patří k běhu našeho života. Díky nim se stává život jednodušším, kvalitnějším i zábavnějším. Někdy jde o malé krůčky, které ani nezaznamenáme, jindy představují pro naši společnost obrovský pokrok. Pro firmy, které nedokážou na nové trendy pružně reagovat, bývá velmi těžké náskok konkurence dohnat.

Výhody a nevýhody malého státu

Česká republika je malou, ale otevřenou zemí, proto je pro firmy nezbytné držet krok jak s domácími, tak zahraničními konkurenty a využít potenciálu, který daný region nabízí. Ekonomická recese také ukázala, že není možné spoléhat pouze na tuzemskou poptávku, která v posledních letech stagnovala.

Sílící konkurence vyžaduje přicházet s novými, inovativními výrobky s vysokou přidanou hodnotou, a současně neustále modernizovat technologie a výrobní procesy. Jenže finance na kvalitnější stroje a nové vybavení hledají společnosti, které dnes často sahají k úsporné firemní politice, jen velmi obtížně.

EuroInovaceEuroInovace

EuroInovace – výhodné řešení na financování inovací

Řešením může být zvýhodněný úvěr EuroInovace. Komerční banka tento úvěr připravila speciálně pro malé a střední podniky, které potřebují financovat investice do inovativních projektů nebo podnikají v oblasti výzkumu a vývoje. Využít ho mohou firmy s maximálně 250 zaměstnanci a s obratem nepřesahujícím 1,3 mld. korun.

Úvěr EuroInovace nabízí příznivější cenové podmínky v porovnání s klasickým investičním úvěrem a nižší nároky na zajištění díky záruce Evropského investičního fondu. Lze jej použít na financování provozu, investičních akcí, výrobních procesů, nových výrobků, služeb, a jejich modifikací napříč různými obory – od strojírenství, dopravy a zemědělství, až po chemický a potravinářský průmysl.

EuroInovaceEuroInovace

Financování inovací v praxi

Komerční banka pomáhá odstraňovat významné překážky v rozvoji inovativních projektů. Že dává úvěr EuroInovace smysl, pochopili i čeští podnikatelé a firmy. Za deset měsíců od představení programu profinancovala Komerční banka klientům investice v objemu přesahujícím 1,5 mld. korun. Celková částka, kterou mohou firmy v rámci úvěru EuroInovace vyčerpat, byla proto navýšena na 4 mld. korun.

Jak se podílí nová technologie na rozvoji společnosti a jakou měrou k tomu přispěla Komerční banka úvěrem EuroInovace, ukazuje příklad společnosti FOL-Obal. Úvěrem EuroInovace ve výši 16,850 mil. korun společnost financovala pořízení nového strojního zařízení, které jí umožnilo rozšířit sortiment produkce a uspokojit potřeby svých zákazníků v nových segmentech.

Společnost FOL-Obal funguje na českém trhu od roku 1995 a zabývá se výrobou a distribucí obalů a obalových materiálů z PE folií a vlnité lepenky. Mezi její odběratele patří jak obchodní řetězce, tak firmy z oblasti úklidových a komunálních služeb. Orientuje se hlavně na německy mluvící země. Od svého založení firma nepřetržitě rozšiřuje sortiment novými investičními příležitostmi.

Detailní informace o zvýhodněném úvěru EuroInovace získáte na kterékoli pobočce Komerční banky, na bezplatné Infolince KB
800 521 521 nebo u specialistů KB EU Point.

EuroInovace v kostce
výhodnější cenové podmínky v porovnání s klasickým investičním úvěrem
nižší nároky na zajištění úvěru
jednoduchý a flexibilní proces poskytnutí úvěru
možnost efektivně inovovat a zavádět rychle nové technologie výroby
výhodný způsob financování vlastních projektů v oblasti výzkumu a vývoje