Pražská burza láme rekordy, dařilo se Komerční bance

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza už dva dny překonává své 20leté maximum ze září 2001, když přes den vystoupala až na 1158.93. Index PX zpevnil o 0.78 procenta na 1158,93 bodu. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry společnosti Komerční banka a společnosti ČEZ. Největší pokles postihl akcie SHS PHOTON ENERGY a bankovní společnosti Moneta.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes devět zakončilo obchodování v plusu, další jedna emise stagnovala. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry společnosti Komerční banka, které si polepšily o 1.68 procenta na 726 korun, stoupají už šest dní. Zároveň během dne hodnotou 726 Kč překročily své dvouleté maximum z ledna 2021.

K dalším emisím, které posílily, patří i ČEZ. Akcie si připsaly 1.53 procenta na 630 korun, byl to již šestý den po sobě. Zároveň během dne hodnotou 630 Kč překročily své šestileté maximum z května 2021. Oproti tomu nejvýraznější pokles postihl akcie SHS PHOTON ENERGY. Jejich závěrečná cena 74 korun byla o 2.63 procenta nižší než při ranním otevření burzy. K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie banky Moneta, které padly o 0.57 procenta na 79 korun, po šesti dnech poprvé propadly.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.