Pražská burza už čtyři dny stoupá. Rostou akcie Photon Energy a O2

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza už čtyři dny stoupá. Index PX si polepšil o pouhých 0.02 procenta na 1103,89 bodu. Nejvýraznější pokles postihl akcie České zbrojovky a finančního domu Komerční banka. Největší nárůst dnes zaznamenaly akcie SHS PHOTON ENERGY a telekomunikační společnosti O2.Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes čtyři zakončily obchodování v plusu, šest jich propadlo. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry SHS PHOTON ENERGY, které si polepšily o 3.27 procenta na 79 korun. Dále pak rostly cenné papíry telekomunikační společnosti O2 o 1.51 procenta na 269 korun. Nejvýraznější pokles postihl akcie České zbrojovky, které zlevnily o 1.62 procenta na závěrečných 365 korun.

K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie finančního domu Komerční banka, které padly o 1.05 procenta na 657 korun. Největší objem obchodů, a to 33 procent, dnes zaznamenaly cenné papíry společnosti ČEZ. Druhým nejobchodovanějším titulem (ve výši 26 procent) byly akcie finančního domu Komerční banka. Akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank dosáhly třetího největšího objemu obchodů - a to 22 procent.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.