Pražská burza už pět dní klesá. Ztrácejí akcie ČEZ a Monety

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza už pět dní klesá. Index PX propadl o 0.53 procenta na 1354,54 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank, které odepsaly 0.89 procenta, banky Moneta, které propadly o 1.06 procenta a společnosti Komerční banka, které ztratily 0.34 procenta. Společně se podílejí na PX indexu 16.24 procenty. 

Nejvýraznější pokles postihl akcie energetické společnosti ČEZ a banky Moneta. Největší nárůst dnes zaznamenaly akcie české technologické společnosti Avast a tabákové společnosti Phillip Morris. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes sedm zakončilo obchodování v mínusu, další čtyři emise stagnovaly. Nejvýraznější pokles postihl akcie společnosti ČEZ, které zlevnily o 1.42 procenta na závěrečných 761 korun. Nedařilo se ani akciím bankovní společnosti Moneta, které poklesly o 1.06 procenta.

Oproti tomu nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry počítačové firmy Avast, které si polepšily o 0.81 procenta na 168 korun. Dále pak rostly cenné papíry tabačky Phillip Morris o 0.13 procenta na 15 820 korun.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR