Pražská burza vstoupila do nového týdne růstem, přispěly akcie Erste

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza na začátku týdne posílila. Index PX si polepšil o 0.69 procenta na 1198,42 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank, které se podílejí na PX indexu aktuálně 18.07 procenty, ziskem 2.2 procenta. 

Největší nárůst dnes zaznamenaly akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank a pojišťovny VIG. Nejvýraznější pokles postihl akcie výrobce nápojů Kofola a banky Moneta.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes pět zakončilo obchodování v plusu, další dvě emise stagnovaly. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank. V závěru obchodování byla jejich cena 825,80 korun, což bylo o 2.2 procenta více než na počátku dne.

Dále pak rostly cenné papíry pojišťovací skupiny VIG o 1.69 procenta na 600 korun. Oproti tomu největší pokles hodnoty postihl akcie výrobce nápojů Kofola, a to o 1.08 procenta na 276 korun. K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie banky Moneta, které padly o 0.76 procenta na 85 korun, po čtyřech dnech poprvé propadly.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.