Pražská burza významně propadla. Nejvíce přispěly bankovní společnosti

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza zamířila do červených čísel. Index PX propadl o 0,66 procenta na 1365,64 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouské skupiny Erste Group Bank, které oslabily o 1,2 procenta a společnosti Komerční banka, které odepsaly 0,72. Společně se podílejí na PX indexu 16,37 procenty. Největší pokles postihl akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank a SAB Finance. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie likérky Stock a SHS PHOTON ENERGY. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes devět zakončilo obchodování v mínusu, další dvě emise stagnovaly. Největší pokles vykázaly akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank, které oslabily o 1,2 procenta na 992,40 korun. Cenné papíry SAB Finance oslabily o 0,94 procent. Oproti tomu největší nárůst dnes zaznamenaly akcie výrobce likérů Stock, které stouply o 0,72 procenta na 112,40 korun. Dále pak rostly cenné papíry SHS PHOTON ENERGY o 0,48 procenta na 42 korun.

Pokles zaznamenaly akcie počítačové firmy Avast, které silně oslabily. Akcie počítačové firmy Avast oslabily o 0.74 procenta na 167,15 korun. Svou změnou tak přerušily jednodenní růst.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.