Skupina J&T posiluje v Tatry mountain resorts

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry Zdroj: jtfg.com

Kyperská společnost J&T Securities Management z J&T Finance Group přikoupila od konce července téměř čtyři procenta akcií ve firmě Tatry mountain resorts (TMR). Tržní hodnota akciového balíku je zhruba 157 milionů korun. V současnosti kyperská firma vlastní 15,6 procenta akcií TMR.

Firma navyšuje svůj podíl v TMR již od poloviny letošního roku. Na začátku června totiž společnost J&T Securities Management vlastnila 8,43 procenta. Od té doby podíl navýšila o 85 procent. „Dlouhodobě sledujeme a vyhledáváme investičně zajímavé příležitosti, rozvoji cestovního ruchu v Tatrách věříme a vidíme v něm velký potenciál i v budoucnu, to je hlavní důvod, proč J&T Security Management navýšila na vlastní účet podíl v TMR,“ uvedla mluvčí J&T Banky Monika Veselá s tím, že podrobnosti o obchodu nebude skupina zveřejňovat.

TMR kurzTMR kurz | msckurz TMR na bcpp.cz

TMR provozuje lyžařská střediska a hotely ve slovenských Tatrách či ve Špindlerově Mlýně, ale také například Aquapark Tatralandia. Mezi akcionáře TMR patří kromě J&T slovenský podnikatel František Hodorovský nebo pražský hoteliér a vlastník realit Miroslav Voštiar.

Výsledky hospodaření TMR se za prvních devět měsíců roku nepatrně zhoršily. Provozní zisk meziročně klesl z 14,7 milionu eur na letošních 14,1 milionu eur. Tržby dosáhly 43,2 milionu eur, což je podobný výsledek jako loni.