Tyto akcie letos Křetínskému vydělávají. Goldmani jim předpovídají další růst

Jednomu z titulů v portfoliu Daniela Křetínského se letos nadmíru daří.

Jednomu z titulů v portfoliu Daniela Křetínského se letos nadmíru daří. Zdroj: Midjourney

Sázet na akcie, které drží fond Vesa Equity Investment česko-slovenských miliardářů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče, nebyla v letošním roce přímá cesta k ziskům. Například cenné papíry nizozemské poštovní a logistické společnost PostNL se od ledna propadly o pětinu, to samé platí i o francouzském řetězci prodejen s elektronikou FNAC Darty. Akcie amerického prodejce tenisek Foot Locker padaly jednu chvíli až o 60 procent. Jedna z firem se však v portfoliu vymyká – její akcie posílily od začátku roku o desítky procent. A podle některých analytiků mají prostor pro další růst.

Druzí v prodeji potravin v Británii

Jen během pátečního obchodování na londýnské burze si cenné papíry společnosti Sainsbury’s připsaly zhruba tři procenta a kurz se přiblížil 300 pencím. Výš už se akcie obchodovaly jen v létě předminulého roku – tehdy se objevily spekulace o tom, že by se maloobchodní řetězec mohl stát terčem převzetí.

Na začátku roku mohli investoři akcie do svého portfolia nakoupit za zhruba 220 pencí. Zhodnocení od té doby je tak přibližně třetinové. K tomu navíc můžeme přičíst i dividendu. V současnosti činí dividendový výnos bezmála čtyři procenta.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!