Čeští manažeři auty nejezdí. Chválí si soukromý vlak.

Čeští manažeři auty nejezdí. Chválí si soukromý vlak.

Čeští manažeři auty nejezdí. Chválí si soukromý vlak.

Čeští manažeři auty nejezdí. Chválí si soukromý vlak.
Čeští manažeři auty nejezdí. Chválí si soukromý vlak.
Čeští manažeři auty nejezdí. Chválí si soukromý vlak.
Čeští manažeři auty nejezdí. Chválí si soukromý vlak.
4
Fotogalerie
Úspora času, možnost pracovat i relaxovat po cestě a přesný příjezd do cílové destinace. To jsou nejčastější důvody, které čeští manažeři uvádějí na otázku proč dávají před autem přednost vlakům LEO Express.

S příchodem soukromých železničních dopravců se významně mění preference zaměstnanců ve využívání dopravních prostředků na delší cesty. Pro finanční a personální oddělení firem je to dobrá zpráva. Vlak vyjde zaměstnavatele levněji než auto, současně však zaměstnancům dokáže nabídnout vyšší komfort, služby i efektivnější využití času.

Ve společnosti Veolia Energy a. s. je cestování vlakem na denním pořádku. Z důvodu hustého provozu na D1 se pro ně vlak stal nejrychlejším možným spojením mezi jednotlivými pobočkami. Kromě jednoduchého online nákupu jízdenek a dochvilnosti spojů oceňují u LEO Express třeba i širokou nabídku občerstvení a pozornou obsluhu. Personální náměstkyně společnosti Zuzana Bastinová využívá na trase mezi Prahou a Ostravou nejčastěji nejvyšší cestovní třídu ve vlacích LEO Express. „Třída Premium mi poskytuje potřebný komfort. Po cestě si vyřídím veškerou emailovou poštu, přečtu denní tisk a zbývá mi čas i na relaxaci.“

„Čas strávený v příjemném prostředí velmi dobře využiji jak pro vyřízení nutných pracovních záležitostí, tak pro relaxaci formou spánku, nebo pro sledování filmů,“ potvrzuje výhody team manažer a sekretář FC Baník Ostrava a. s. Tomáš Bernady.

Právě čas navíc, který cestující ve vlaku získávají, je dnes pro manažery jedním z nejdůležitějších argumentů. Současně však donedávna přetrvával stereotyp, že vlak nedostatečně odpovídá nárokům na pohodlí a prostředí, ve kterém se lidé chtějí přepravovat. Soukromí dopravci však svým příchodem na český trh výrazně změnili úroveň a kvalitu služeb v tomto segmentu, což potvrzují právě noví zákazníci. Připojení k síti WiFi, výběr kvalitních potravin z palubního menu i důraz na design a příjemné prostředí změnili způsob, jakým lidé na vlaky nahlížejí.

Vlak volí na delší cesty dokonce i v automobilce Hyundai. „Vlaky LEO Express se mi líbí, jejich Business třída nabízí komfort kožených sedaček a klimatizované vozy. S jiným dopravcem se mi stávalo, že několikrát nefungovala klimatizace, což v létě při 30°C není zanedbatelný problém.“, vysvětluje výhody Business třídy a vlaků LEO Express asistentka generálního ředitele Hyundai Barbora Postuchová.

Pro řadu cestovatelů, kteří dodnes dávají i přes nesporné výhody vlaku přednost autu, bývají častými překážkami tzv. první a poslední míle, která je dělí od příjemnější a úspornější cesty vlakem. V soukromých rukou však i železniční byznys dostává nový rozměr a síť nový význam. Již dnes mohou cestující v Praze vyzkoušet zvýhodněnou návaznou dopravu k vlakům LEO Express, kterou zajišťuje společnost Uber. Je to první krok k realizaci sítě soukromé veřejné dopravy, která cestující dopraví od domovních dveří až ke dveřím jejich cílové destinace „na jeden klik“.

www.le.cz